tirsdag den 14. februar 2017

Bryggeriloggen 14: Two Face Brewing

Ud af det næsten blå dukkede et nyt bryggerinavn i form af Two Face Brewing up i mit Facebook-feed lige før jul. Jeg greb tastaturet og spurgte pænt om de ville bidrage til Stovts bryggerilog. Det fik Peter Godtberg fra Two Face Brewing til tastaturet. Svarene kan du læse herunder. 

Bryggeriets navn: Two Face Brewing.

Siden hvornår: Startet i foråret 2015.

Fantombryggeri eller ”rigtigt”: Vores bryggeri er et fantombryggeri og øllet bliver brygget på Søgaards Bryghus I Aalborg.

Hvem står bag: Bryggerne fra Søgaards Bryghus. Two Face er lidt en legeplads for bryggere på bryghuset, hvor de kan udvikle mere eksperimentale øl, end de mere traditionsbundende øl brygget på Søgaards Bryghus.

Hvordan kom det så vidt: Idéen kom da Søgaards Bryghus ejer samt brygmester var på ”Craft Brewers Conference” i Portland, Oregon, USA, hvor de besøgte samtlige bryghuse og taprooms, og fik oplevet den moderne Amerikanske øl tradition. Her snakkede de begge om idéen i at starte et fantombryggeri i Aalborg, som kunne vise en anden side af Søgaards Bryghus. Navnet kommer også derfra da Søgaards Bryghus’ logo er et ansigt, så man kan sige at Two Face Brewing er den anden side af det. Det var også for at give husets bryggere mulighed for at prøve kræfter med mere eksperimentale idéer, men samtidig brygge efter klassiske og traditionsbundne principper.

Hvad er planen: Indtil videre er der 7 øl planlagt som skal udgives på flaske i løbet af 2017. Vi starter med forholdsvis små oplag af øllene. Foruden det har vi allerede haft kegs af nogle af de forskellige øl, som er blevet ”testet” rundt omkring i Aalborg såvel som KBH. Men kegs vil også være en del af de fremtidige udgivelser af øl. Mht. distribution kommer vi selv til at stå for størstedelen af det, i hvert fald i starten. Så eksport er pt ikke noget som er planlagt, men vi må se hvad fremtiden bringer.

Hvilke øl skal vi forvente: Lidt af hvert faktisk. Vi brygger et ret bredt udvalg af stilarter, egentlig øl som vi selv gerne vil drikke. Vi har tungt humlede IPAer, krydrede Imperial Stouts men også noget så traditionelt som en velhumlet pilsner på dagsordenen. Så det bliver en god blanding mellem traditionsbundne øl med lidt mere moderne tendenser, og mere eksperimentelle øl inspireret af de moderne amerikanske bryggetraditioner.

Hvad er næste træk: Hvis alt går efter planen så bliver næste træk at flaske vores første release, som vi håber at kunne have klar til marts-april. Den første øl vi udgiver på flaske bliver vores Imperial Witbier, Clockwork Orange, brygget med druesaft og honning, og humlet med Cascade og Nelson Sauvin. Efter Clockwork Orange, er de næste træk selvfølgelig at få de næste seks øl klargjort til udgivelsesplanen som tidligere nævnt. Foruden de syv øl som bliver flasket først, eksperimentere vi med andre opskrifter som til at starte med er forbeholdt kegs. For eksempel en ”Double Mashed” Imperial Stout, som er inspireret af den tyske kage Schwarzwälder Kirschtorte.