torsdag den 30. marts 2017

Seneste nyt fra Store Landevej.

Jeg greb for nylig fat i Mike G. Anderson for at høre, hvad De går og roder med hos Indslev Bryggeri og Ugly Duck Brewing ude på Store Landevej - og der sker en del! Stovt bringer derfor et opkog over, hvad der lige nu går ned hos downtown Indslevs største ølproducent. 

Først og fremmest er Ugly Duck ved at bringe et par gamle kendinge på banen igen, og man vil derfor snart kunne møde Højsaison og Simcoe & Chinook ude på butikshylderne igen. Det er efterhånden halvandet år siden, at Simcoe & Chinook sidst blev brygget. Der er også nyt på vej fra Ugly Duck, men det er stadig for tidligt til at løfte sløret for, hvad det helt konkret er. Mike lader svaret svæve for vinden ved at koge det ned til, at det bliver noget surt, noget bittert og måske noget frugtigt.
Samtidigt er dele af Indslevs sortiment ved at blive gjort økologisk. Foreløbig er Svane Hvede og Mørk Hvede økologiske, og fra næste bryg er Hvede IPA det også. Man håber, at hele Indslevs sortiment kan gøres økologisk med tiden, men der er nogle praktiske udfordringer, der skal ryddes af vejen inden da. Det gælder dels, hvilke rengøringsprocedurer man skal følge, fremskaffelse af de rette ingredienser i økologisk form og andre teknikker og teknologi. Til gengæld forventer man ikke, at Ugly Ducks sortiment bliver gjort økologisk, blandt andet umuliggjort af priserne på og tilgængelighed af økologisk humle. Eksempelvis findes flere af de nyere humletyper endnu ikke i økologisk form, og der kan gå mange år inden de kommer. 
Sidste år var Indslev/Ugly Ducks brygger Torben Steenholdt på et ti ugers uddannelsesophold hos Firestone Walker og deres subbrand Barrelworks, hvor han blev klogere på at arbejde med fade. Det har betydet, at Indslev/Ugly Duck har investeret i to foeders, og har opgraderet deres fadlagringsprogram. Dette er sket ved blandt andet at indrette et rum til fadlagring, hvor man kan opretholde den rette temperatur. 
Med Mikes ord, så har man på bryggeriet fået fat på ”en ordentlig røvfuld tønder” og de erfaringer Torben tog med fra USA er nu ikke langt fra at udmønte sig i noget drikkeklart øl, der ifølge Mike bliver en blanding af vilde, sjove og sofistikerede øl, der ikke bliver produceret store mængder af - ”Der bliver små mængder af de enkelte øl - typisk cirka 225 liter, og meget af det er tænkt til ølfestivaler i både ind- og udland”. Hvilket her i foråret blandt andet betyder Ølfestivalen, Mikkeller Beer Celebration og i den kommende weekend Stockholm Malt, Mad & Destillat. 

Noget tyder på, at der er rigeligt i pipelinen til, at det kan blive interessant at følge Indslev/Ugly Duck i år. Indtil videre er der stadig Miami Vice i køleskabet, men det skal blive godt at se Simcoe & Chinook igen, og møde alle de nye.