torsdag den 13. april 2017

Stovts fødselsdagstale til Amager Bryghus

Det er sjældent, at der bliver fejret ti års fødselsdage her på Stovt, men på dagen i dag er det ti år siden, at Amager Bryghus blev en realitet. Det synes jeg ikke skal gå ubemærket hen. På Stovts vegne vil jeg i hvert fald gerne have lov til at rejse mig, klinke på glasset og give dem en lille skåltale med deres videre færd. 

Kære Amager Bryghus 

Man bliver ikke voksen bare fordi man fylder ti, heldigvis. Alligevel har i bevist, at man ved at blande legesyge, kompromisløshed og sund fornuft på ti år kan blive voksen nok til at flytte hjemmefra. Det har I været klar til i flere år, men I har holdt på, at gøre det på jeres måde, så I kunne forblive egne herrer i eget hus og hatten af for det. 

I har flere gange inviteret Stovt indenfor til store oplevelser på dage med samarbejdsbryg, og det har været fascinerende at følge udviklingen fra dengang, hvor pressen var Stovt og en gut fra Berlingske, til senest, hvor det mere mindede om et gedemarked end en egentlig arbejdsdag for nogen som helst. At man kan producere øl under de forhold fortjener al ære og respekt. 

Ved mit første besøg fik jeg en håndfuld ældre øl med mig, der lagde grunden til min nysgerrighed omkring vintageøl. Og meget passenede er Amager Bryghus det bryggeri, der er repræsenteret med flest varianter i Stovts ølkælder anno april 2017. Det vidner om, at I er et bryggeri, der aldrig står stille på nyhedsfronten. De mange nyheder til trods kan I alligevel blive ved med at vække folks nysgerrighed, ganske enkelt fordi I i strømmen af nyheder stadig evner at levere varen. 

Stovts besøg hos Amager Bryghus har altid været præget af gæstfrihed og gavmildhed. Og når Stovt har rakt hånden ud til jer for at få oplysninger om nye øl, etiketter og andet, så har I altid taget jer tid til at svare. En stor tak for altid at være professionelle og imødekommende selv overfor så lille et medie som Stovt. 

Stovt var til stede da Todd the Axe Man første gang blev produceret. En øl, der i min bevidsthed i dag står som den bedste øl, der produceres i Danmark. Og en øl, jeg personlig ikke kan få nok af. Den er alt, hvad der er godt ved humlet øl, og derfor en god eksponent for, hvad Amager Bryghus er mest kendt for: IPAerne. De er det sikre valg på ølkortet, de er det sikre valg ude på hylderne og de er takket være et effektivt distributionsnet til at få fat i som friskvarer, hvor de nu engang gør sig bedst. 

Kære Amager Bryghus, når det gælder i dette lille land vi kalder Danmark, så er vi mange, der skylder jer tak for det I gør. For I gør det fandeme godt. Bliv ved med det!