torsdag den 22. juni 2017

Bryggeriloggen 15: Sidekick Brewing

Foreløbigt er det blevet til to øl fra Sidekick Brewing, der blev en realitet tidligere i år. Jannik Sahlholdt, der står bag har taget sig tiden til at fylde de tomme huller ud i Stovts bryggerilog.

Bryggeriet navn: Sidekick Brewing.
 
Siden hvornår: Start 2017 . 

Fantombryggeri eller ”rigtigt”: Fantombryggeri. Første øl blev brygget på Brewski i Helsingborg, men bliver fremover brygget hos Braunstein på Køge Havn. 

Hvem står bag: Jannik Sahlholdt. 

Hvordan kom det så vidt: For cirka 14 år siden drak jeg mig til min første deltidsbartjans på Ølbaren, og siden har jeg arbejdet med specialøl det meste af tiden. Jeg har flere gange prøvet at komme væk fra øllet og få mig et ”voksenjob”, men vender altid tilbage til branchen. For nogle år siden accepterede jeg, at øllet er min skæbne, og at det er, hvad jeg brænder for. I slutningen af 2016 endte min deltagelse i det ølprojekt, jeg havde været en del af de sidste cirka fem år. Nogle rigtigt gode venner tog hånd om mig og fik mig til at tro på, at jeg også i fremtiden skulle være en del af branchen. Jens fra Spybrew har været en stor hjælp, både på det personlige plan og med at kunne afprøve ting på hans anlæg i Hvidovre. Marcus fra Brewski gav mig mulighed for at brygge et batch øl på sit bryggeri, selv om han ikke kunne følge med efterspørgslen på sit eget øl. Uden ham var Sidekick nok aldrig kommet i gang. Men en øl gør jo ikke et bryggeri, og uden Claus og Michael fra Braunstein og deres hjælp til fremover at kunne brygge på Køge Havn, så var eventyret hurtigt endt. Nu må tiden vise hvor det ender. 

Hvad er planen: The Mission is Beer og det er også planen. Øl nummer to LL Cool Ale er klar og Juicy Lucy, Sidekicks første øl bliver brygget igen om et par dage. Der er om kort tid en tredje øl på vej. Alle øllene skal sælge både på fad og flasker. I første omgang i Københavnsområdet, da jeg selv leverer det, men på sigt er planen, at det skal rundt i landet og også gerne til udlandet. Jeg har lavet en aftale med Beer Me i Sverige omkring distribution derovre. Og så må resten komme hen af vejen. Hvilke øl skal vi forvente: Første øl var en Session IPA, den næste var en APA og den tredje er planlagt til at blive en IPA. Hvad fremtiden ellers kommer til at byde på er svært at sige, men jeg har en drøm om på sigt at lave en kellerbier og har da også en del andre ideer. 

Hvad er næste træk: Det er at få etableret Sidekick Brewing på markedet og opbygge et netværk af specialbutikker, barer og restauranter, der vil føre øllet. Det lyder megakedeligt, men det er en nødvendig og naturlig del af at opbygge en virksomhed. The Mission is Beer og der er givet ”Order to go”, men missionen er først lige begyndt.