fredag den 18. august 2017

Pilsnerfestival på Dunkbar

Dunkbar inviterer 20-21. oktober til Pilsnerfestival. Denne weekend vil være dedikeret til tjekkiske pilsnere, der får lov til at flyde frit fra stedets ti haner. Endnu er langt fra alle detaljer på plads, men Stovt greb fat i Stefan Lund Jørgensen fra Dunkbar, for bare at blive lidt klogere på, hvad der kommer til at ske. 

”I bund og grund er idéen til Pilsnerfestival opstået, fordi vi er rasende glade for de tjekkiske lagerstilarter. Og som alle andre, der går meget op i noget, så har vi også en interesse i, at fortælle om og dele vores begejstring. Det er det vi prøver at gøre med vores Pilsnerfestival. Egentlig burde vi nok have kaldt det Lagerfestival, der er mere korrekt, men Pilsnerfestival klinger lidt bedre. 

På sin vis er det ret paradoksalt, at vi nu føler behov for at overbevise øldrikkerne om lagerens fortræffeligheder. I årevis har folk med lidt ølinteresse gået i en lang bue udenom de stilarter, fordi de ikke var interessante. Alt har handlet om tropisk plumresaft og fadlagrede Stouts med alverdens tilsætninger. Bevares, dem kan vi også lide, men vi skal sgu også værne om den lille smule ølkultur der stadig findes i Europa. 

Vi håber selvfølgelig at se en masse mennesker i den weekend, og vi skal nok opdatere løbende, efterhånden som vi får bekræftelser fra de forskellige bryggerier der deltager. Vi glæder os urimeligt meget!”