tirsdag den 24. oktober 2017

Anmeldelse: Nerdbrewing - Extends Oak Aged Imperial Oatmeal Stout – Carrot Cake Edition

Get your freak on messede Missy Elliot i starten af årtusindet, og din freak er lige hvad du får på i gulerodskageudgaven af Extends. Jeg har glædet mig stygt meget til at smage den her øl. Nerdbrewing har tidligere været voldsomt overbevisende og gulerodskage er ikke en spise, der skal gå mange gange rundt om min seng før jeg får krummer på pudevåret. 

Duften bringer faktisk tankerne i retning af gulerodskage. Det vil jeg med det samme gerne indrømme næppe havde strejfet mig, hvis ikke der havde stået ”Carrrot Cake Edition” på etiketten, men godt nudget på vej af ordene midt på flasken, så kunne min underbevidsthed godt se det. Smagen er en let skizofren labyrint af tvetydige indtryk. Mest af alt er øllen massivt sød og det skygger for de andre indtryk, men der viser sig et mønster. Første indtryk er i få sekunder gulerodskage’ish (og igen uden tvivl nudget godt på vej af ordene på etiketten), så går oplevelsen over i to spor, hvor man har mørkt øl på den ene side og den tilsatte gulerodsjuice på den anden, for til sidst at kulminere i oplevelsen af en massivt sød tynd øl med klare lakridsnoter, der efterlader en krydret smag og brændende fornemmelse i eftersmagen. 

Jeg er ikke imponeret. Det kan jeg se på Untappd at de fleste andre, der har prøvet øllen er. Det synes jeg er værd at tage med, for jeg tror at det beror sig på to faktorer. Jeg er ikke til overdrevent søde Imperial Stouts eller søde øl generelt for den sags skyld. Mere interessant er det, at jeg mistænker at øllen ældes fuldstændig uharmonisk og ganske hurtigt. Det er muligt, at øllen har været god frisk, men som jeg oplever den, så stikker gulerodsjuicen fuldstændig af og står ud af fra den samlede oplevelse. Som man eksempelvis også kan opleve med øl tilsat vanilje, når de når et stykke hen. Det er mit bud. Dags dato er Extends Carrot Cake Edition i hvert fald ikke i nærheden af at være de 100,- værd jeg slap for den.