tirsdag den 16. januar 2018

Q&A 2018: Kunstbryggeriet Far & Søn

Stærkt inspireret af svenske Beernews.se har Stovt skudt 2018 i gang med en hurtig spørgerunde til de danske bryggerier. Denne gang er manden med svarene Bo Rino Christiansen fra Kunstbryggeriet Far & Søn.

1: Hvad var det bedste ved 2017 for bryggeriet? 
Kapaciteten på øldelen blev fordoblet, og vi fik sendt de første fermenteret sodavand på gaden. Et farvel til restauranten, så vi fuldt ud kan koncentrere os om engrossalget, var også en stor beslutning, som var nødvendig (Kunstbryggeriet Far & Søn lukkede ned for deres restaurant i december). 

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2018? 
Vi skal vænne os til kun at være engros. 

3: Hvor meget øl producerede I i 2017, og kommer I til at producere mere eller mindre i 2018? 
Alt for lidt, vi måtte ofte tage andet øl ind i restauranten. Det undgår vi i år, så det hele vil blive solgt engros. Hvor meget vi brygger i 2018 ved vi ikke. Vi går med flowet, og så må vi se om det er øl eller sodavand, der skal brygges på anlægget. Belægningstiden er den samme. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2018? 
For de små bliver det pantsystemet, der er prisstigninger i vente. 

5: Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2017? 
Må tilstå, at jeg mest har dyrket svenske bryggerier i 2018, men et af de få danske jeg har dyrket er ”Dry & Bitter”. Dem har jeg været begejstret for. 

6: Hvad var den bedste danske øl i 2017? 
Hmm, jeg har nok drukket for lidt. Umiddelbart er der ikke noget der stikker ud og løber med den ære.