torsdag den 18. januar 2018

Q&A 2018: Åben

Stærkt inspireret af svenske Beernews.se skyder Stovt 2018 i gang med en hurtig spørgerunde til de danske bryggerier. Denne gang er det Åben, der svarer.

1: Hvad var det bedste ved 2017 for bryggeriet?
Bryggeriet åbnede d. 9. juni 2017 - det var selvsagt en stor begivenhed for os og begyndelsen på et nyt eventyr for bryggeriet!

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2018?
Vi skal finde et ståsted på markedet, få udbygget vores salgskanaler og ikke mindst opgraderet vores udstyr, så vi kan producere mere og endnu bedre øl. Vi går lige nu og kigger på nogle flere tanke til bryggeriet.

3: Hvor meget øl producerede I i 2017, og kommer I til at producere mere eller mindre i 2018?
Vi har været utrolig heldige at arbejde sammen med en masse søde og venlige mennesker, som har hjulpet os ind på barer i København, Roskilde, Odense, Kolding og Århus. Det blev til ca. 5000 liter i 2017 (fra begyndelsen af juni), primært på fad. Det er alfa omega for os, at vi laver god øl, så vi gør os derfor ikke så mange forventninger til salget næste år, men håber, at det fortsætter som det har gjort hidtil. Vi forsætter med øge vores kendskab og blive klogere på øl. Allerede i januar deltager vi hos VLB på et 3-dags kursus om øl, smagsoplevelser og "off-flavours". Det bliver rigtig spændende! 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2018? 
Danmark er i forvejen det land, hvor der er flest bryggerier pr. indbygger, og der er mange flere på vej. Det er fantastisk, at der er plads til så mange gode danske bryggerie. Det betyder også, at bryggerierne må blive bedre til at tænke anderledes for sælge sine øl, f.eks. nye øltyper, anderledes markedsføring, samarbejder', eksport eller lign. Jeg håber, og tror, at vi ser en masse spændende nyt på det danske marked i 2018. 

5: Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2017? 
6: Hvad var den bedste danske øl i 2017? 
Jeg synes disse titler bør gå til alle de nye bryggerier, som er startet i løbet af året. Ikke fordi vi er en af dem, men fordi vi ved hvor meget hårdt arbejde, der er lagt i at starte et bryggeri - det er mange lange aftenener! Personligt ser jeg frem til at se, hvad et par stykker, som jeg mødte på diplombryggeruddannelsen i sommers (og som gik med tanken om at starte op), får stablet på benene! Knæk & bræk