tirsdag den 27. februar 2018

Ølkælder - en slags introduktion

Følger man Stovt, så vil man vide, at jeg er i besiddelse af en ølkælder, hvor der efterhånden er blevet smidt en del flasker ned. Det er på ingen måde en funktionsindrettet ølkælder, men derimod blot en god portion papkasser, der får lov til at stå i vores kælderrum, godt gemt væk fra dagslys, men desværre uden mulighed for optimale temperaturer. Det til trods bilder jeg mig ind, at jeg stadig får de ønskede resultater og resultaterne er en stadig kilde til glæde og fascination.

Jeg læser de artikler, jeg støder på om emnet og en del af dem, har jeg samlet her. Det er en god måde, at få styr på the basics, hvis du gør dig tanker om at gemme øl væk. Hvis du vil læse mere om emnet så har jeg kun ros og lovord til overs for Patrick Dawsons bog ”Vintage Beer”, der er en fantastisk introduktion til emnet og vel nok den bedste ølbog jeg har læst. Patrick Dawson er indskudt bemærket også forfatter til flere af artiklerne, der bliver linket til her. 

Forskellige introduktioner til ølkælder: 
Cellaring Do’s and Dont’s (Craft Beer and Brewing Magazine) 
The Artful Science of Aging & Cellaring (We Are Brew Studs) 
8 Tips for Successful Cellaring (Craft Beer and Brewing Magazine) 
How To Store Beer (Beeradvocate) 

Bør man gemme fadlagret øl 
Barrel-Aged Beer: To Cellar or Not to Cellar? (Craft Beer and Brewing Magazine) 

Advarselstegn og et par don'ts
Past Its Prime? Vintage Beer Warning Signs (Craft Beer and Brewing Magazine)
Don’t Age These Beers (Craft Beer and Brewing)

Verden er ikke sort/hvid, heller ikke når det gælder lagring af øl. Sorter lidt i oplysningerne og lad ingen af dem afholde dig fra at eksperimentere, men brug dem som inspiration og ledetråd til hvordan du bedst muligt får det optimale ud af det du gemmer væk. 

Afslutningsvis kan jeg godt nikke genkendende til argumenterne i Why I’m Done Cellaring Beer og i den følgende Why I’m Done Cellaring Beer – An Update.