fredag den 4. januar 2019

Q&A 2019: Bad Luck Brewing

Som det var tilfældet sidste år, så starter Stovt det nye år op med en runde Q&A til en stribe danske bryggerier. Denne gang er det Daniel Pilloni fra Bad Luck Brewing, der giver svar på tiltale.

1: Hvad var det bedste ved 2018 for bryggeriet? 
2018 har været et ret vildt år for os. Vi gik fra at være et kontrakt-bryggeri til et "rigtig" bryggeri, med alt hvad det indebære af udfordringer og muligheder. Det var også året, hvor vi gik all-in med projektet og fik købt nyt bryganlæg, samt nye tanke. Hvilket også har været et kæmpe step-up for os.

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2019?
I 2019 vil fokus ligge på produktionen. Vi skal have vores nye fabrik til at kører rundt på fuld kraft. Vi skal brygge en hulens masse nye lækre øller og holde det høje niveau som altid. Vi har også et par nye projekter i pipeline, som vi glæder os meget til at sætte i værk i løbet af 2019. 

3: Hvor meget øl producerede I i 2018 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2019? 
Vi fik brygget 18000 liter øl i 2018 - og vi kommer helt sikkert til at brygge meget mere i 2019. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2019? 
Forskellige bryggerier, forskellige udforinger. Men på vores banehalvdel ser vi en stor udfordring i at holde sit brand relevant og spændende. Det handler mere og mere om nyheder, collabs og konstant at skabe opmærksomhed, hvis man vil på kridttavlen ude på barerne. Vi ligger ikke kun og bokser rundt med andre danske bryggerier, men i lige så høj grad med importører og distributører. Det har aldrig været nemmere for barerne at få fat i nye, gode og spændende øller fra ind- og udland. Niveauet er virkeligt højt derude. Vi ser desværre også, at nogen af de større danske brands begynder at miste terræn på barmarkedet, netop fordi det ikke længere er nok med nye øller for at holde sig relevant. 

5: Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2018? 
Vi synes klart at Åben og Gamma har leveret en masse gode og skarpe øller igennem 2018. Det er ihvertfald to bryggerier som vi glæder os rigtigt meget til at følge igennem 2019. 

6: Hvad var den bedste danske øl i 2018? 
Nu kommer vi desværre ikke så tit ud af vores eget bryghus! Så det er begrænset, hvor mange nye øller vi lige får smagt, men Gammas Chromodynamic eller Åbens The First Strike of Sunlight er to gode bud.