mandag den 7. januar 2019

Q&A 2019: Brygbrygbryg


Som det var tilfældet sidste år, så starter Stovt det nye år op med en runde Q&A til en stribe danske bryggerier. Denne gang er det Brygbrygbryg, der leverer svarene.

1: Hvad var det bedste ved 2018 for bryggeriet?
At gå fra at brygge hjemme i køkkenet og til at tage springet og producere øl som folk pludseligt har en holdning til var meget nervepirrende. At folk så har taget så godt imod det som de har, har været utroligt.

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2019?
I 2019 kommer vi til at lave tingene lidt anderledes. Vi kommer til at eksperimentere mere og udgive mindre batches. Der er forskellige ting i pipelinen som vi ikke kan løfte sløret for endnu.

3: Hvor meget øl producerede I i 2018 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2019?
Vi producerede cirka 2700 liter øl fordelt ud på 10 forskellige udgivelser. I 2019 kommer vi til at producere flere batches, men i mindre portioner – hvor vi nu laver 200 liters batches, der laver vi fremover 100 liters batches.

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2019?
Den største udfording bliver at holde det craft/håndbryg. Ikke at lade sig rive med af større bryggerier som bruger samme definitioner på deres bryg.

5: Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2018?
I vores øjne er det Herslev. Det virker måske umiddelbart lidt konservativt men de leverer. Valget er udelukkende baseret på deres beslutning om fortsat at prioritere deres spontangærede Mark serie, som virkelig skiller sig ud fra deres ellers så kommercielle hvede øl m.m.

6: Hvad var den bedste danske øl i 2018?
Hvad var den bedste danske øl i 2018? Herslev Mark Kirsebær er, for at sige det på godt gammelt dansk, pissegod!