søndag den 20. januar 2019

Q&A 2019: Riis Bryghus

Som det var tilfældet sidste år, så starter Stovt det nye år op med en runde Q&A til en stribe danske bryggerier. Denne gang er det Jan Riis Sørensen fra Riis Bryghus, der giver svar på tiltale.

1. Hvad var det bedste ved 2018 for bryggeriet?
Efter en benhård opstart i efteråret 2017 i nye lokaler og med nyt og større bryganlæg, fik vi stærkt hjulpet af gode venner skabt et fantastisk bryggeri med et hyggeligt tap room midt i Nykøbing F. Folk har efterhånden fået øjnene op for, at det ikke er helt skidt at nyde en god kop øl på stedet, hvor det bliver produceret. På øllets dag modtog vi af DØE Lokalafdeling Maribo, DØE’s lokale ølpris, som vi er meget stolte af.

2. Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2019?
At få forbedret vores produktionsapparat, ikke mindst på tappesiden. Vi vil gerne udvide vores tap room med et par haner til “månedens bryg” og gæstehaner til noget af alt det gode øl, som kollegaerne producerer rundt omkring i landet. Vi skal “lege” noget mere og turde bevæge os lidt på kanten af vores comfort zone.

3. Hvor meget øl producerede I i 2018 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2019?
Cirka 7.000 liter, hvilket er alt for lidt, men taget i betragtning at alt er sket i weekenderne, er det vel egentlig ok for et lille nanobryggeri. Vi forventer en pæn stigning i produktionen, men det er for tidligt at spå om hvor meget.

4. Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2019?
De store har fået øjnene op for et stigende marked for “craft beer” og med helt anden kapital i ryggen, kan de stå meget stærkere end de små. Og at lade være med at falde for fristelsen til kun at brygge det øl, som ligger i top 5 på Ratebeer, men i stedet bevare jordforbindelsen og brygge det øl, som man selv bedst kan lide.

5. Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2018?
Dem er der mange af. Det der gør vores branche unik er, at vores øl kan stå side om side i butikkerne, at vi kan hjælpe og støtte hinanden. Det ser man ikke i ret mange andre brancher.

6. Hvad var den bedste danske øl i 2018?
Jeg tror ikke der er nogen, der kan svare på det. Det hele afhænger af konteksten og dem man nyder den med.