tirsdag den 22. januar 2019

Q&A 2019: Det Lille Bryggeri

Som det var tilfældet sidste år, så starter Stovt det nye år op med en runde Q&A til en stribe danske bryggerier. Denne gang er det René Hansen fra Det Lille Bryggeri, der leverer svarene.

1: Hvad var det bedste ved 2018 for bryggeriet? 
 Mange gode ting er sket. Men for mig er det, at det nye bryggeri gang på gang viser høj kvalitet og at der kommer gode øl ud i den anden ende. Derudover har jeg taget skridtet og sagt mit sikre fuldtidsarbejde op, og så igen i år gang på gang at være nævnt positivt i forbindelse med mit øl. 

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2019? 
Forsætte arbejdet med at producere spændende øl, være nytænkende og levere gode stabile produkter, derudover vil der også komme mere øl på fad. Jeg har købt Hornsbeers gamle tappemaskine som i starten af det nye år vil få debut på Det Lille Bryggeri. Håber også på, at flere fadlagrede øl vil komme på gaden og flere blive lagt på fade. 

3: Hvor meget øl producerede I i 2018 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2019? 
Cirka 60.000 liter øl i 2018, forventer en lille stigning i 2019 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2019? 
 Jeg kan ikke svare for alle andre bryggerier, men jeg tror der vil komme en større debat om kvalitet frem for kvantitet. At det lokale øl ikke nødvendigvis er det bedste og derfor håber jeg fokus i 2019 kommer til at omhandle kvalitet af produkterne. Overbevise danskerne at godt øl gerne må koste penge. Hører ofte at en øl er for dyr, men meget sjældent det samme om vin. Fulgte med i en debat der opstod da Penyllan Brewery frigav nogle af deres øl. Mange var overrasket over prisen. Det er stadigvæk en stor udfordring for bryggerierne at fortælle at øl godt kan og må koste det samme som vin. Tror at mange af mine kollegaer (inklusiv mig selv) har indset at Danske ølentuasiaster ikke er til hjælp der, de kæmper mere for rabat aftaler og gode tilbud i Fakta m.m. 

5: Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2018?
Det Lille Bryggeri, at jeg nævner mig selv bør vel ikke være overraskende, men jeg vil også gerne pege på lidt andre bryggerier: Amager Bryghus, Flying Couch, Dry and Bitter og flere andre har været meget positive for mig. 

6: Hvad var den bedste danske øl i 2018? 
Har langt fra smagt alle nyheder. Min egen favorit er Blod, Sved & Tårer fra Det Lille Bryggeri. Amager Bryghus og Flying Couch har jo endnu engang gjort det helt fantastisk både på den bitre side men også deres sorte øl samt utallige samarbejdsbryg.