tirsdag den 15. januar 2019

Q&A 2019: Svendborgsund Bryghus

Som det var tilfældet sidste år, så starter Stovt det nye år op med en runde Q&A til en stribe danske bryggerier. Denne gang er det Bo Abelgren Ehlers fra Svendborgsund Bryghus, der kommer med svarene.

1: Hvad var det bedste ved 2018 for bryggeriet? 
Vi åbnede jo i 2018. Og det bedste har været lokalbefolkningens opbakning til vores bryggeri. Vi oplever at folk oprigtigt er interesserede i, at det går bryggeriet godt. Og vi kan heldigvis meddele, at det gør det! Vi skylder en stor tak. 

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2019? 
I 2019 bliver det vigtigste for Susanne og jeg at få arbejdsliv og familieliv i balance. Vi er lidt i minus på familiekontoen, men det er vi meget opmærksomme på. Vi vidste, at 2018 ville blive et arbejdsår, hvor vi skulle skabe og etablere Svendborgsund Bryghus. Vi begynder at have styr på vores koncept, vi kan se at det virker og alt er ikke nyt længere. Med andre ord: Vores maskine er ved at være smurt til og vi glæder os til 2019. 

3: Hvor meget øl producerede I i 2018 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2019? 
Jeg er ikke helt sikker, når jeg sidder her bag iPad’en, men det må blive i omegnen af 20.000 l. Hvor langt det meste er solgt direkte fra bryggeriet/butikken. Vi kommer helt sikkert til at producere mere. Hvor meget ved jeg ikke. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2019? 
Den største udfordring for de danske bryggerier er, at der er så mange og det presser markedet. Så det enkelte bryggeri kan ikke bare producere noget godt øl og så læne sig tilbage og regne med at det bliver solgt. Hvert bryggeri må finde, eller for fleres vedkomne, genfinde eller nyopfinde sig selv – og på en måde finde veje og koncepter, der kan laves penge på. 

5: Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2018? 
6: Hvad var den bedste danske øl i 2018? 
Danmarks bedste bryggeri, jeg ved det ikke! Jeg har været så dybt begravet i vores eget bryggeri, at jeg ikke har haft tid til at kigge så meget ud, og heller ej smage så mange forskellige nye øl. Så jeg føler mig ikke kompetent til at svare på de to sidste spørgsmål, sorry. Jeg ved vi er blevet indstillet til årets bryggeri. Det er da fedt og tak for det skulderklap. Endnu et bevis på at de lokale vil os det godt. Vi vinder den nok ikke i år. Men i 2019 er vi totalt klar på at sætte endnu mere aftryk på den danske ølscene. (Svendborgsund Bryghus afleverede deres svar før årets bryggeri 2018 var blevet offentliggjort)