onsdag den 16. januar 2019

Q&A 2019: BRAW

Som det var tilfældet sidste år, så starter Stovt det nye år op med en runde Q&A til en stribe danske bryggerier. Denne gang er det Julie Maria Christensen fra Braw, der leverer svarene.

1: Hvad var det bedste ved 2018 for bryggeriet?
Det bedste var helt klart at vi åbnede BRAW Bar i kælderen på Ryesgade 3. Et super hyggeligt samlingspunkt, hvor både vores egne og vores gode kollegaers øl kan smages på de 21 haner. Brewer’s Dodgeball Brawl var også et fantastisk arrangement, men det var nok det bedste, der skete for hele branchen, ikke kun for os.

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2019?
Det vi satser på i 2019 og som vi ikke har gjort så meget før, er helt klart at deltage ved nogle super fede ølfestivaller både i DK og rundt omkring i verden.

3: Hvor meget øl producerede I i 2018 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2019?
Lige omkring 76.000 liter i 2018 og målet er omkring 80.000 i 2019.

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2019?
Friskhed. Meget få danske bryggerier og barer har fokus på cold chain. Det er et vigtigt fokus at have for at kunne sikre høj kvalitet, men det skaber også stor konkurrence bryggerierne imellem hele tiden at kunne tilbyde de friskeste produkter på markedet. Det er godt for øldrikkeren, men også svært for bryggerierne at følge med på.

5: Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2018?
Baghaven laver fantastiske øl, og er på mange måder noget af det mest spændende vi har i DK pt. Gamma har også rykket sig meget det sidste år, og laver nogle rigtig gode ting. Og så er der Åben som er stormet frem med lækre NEIPA’er i hele 2018.

6: Hvad var den bedste danske øl i 2018?
Det er jo umuligt at svare på. MEN jeg vil fremhæve Stan the Man pilsner fra os selv – den reneste og klareste ufiltrerede, økologiske pilsner jeg har smagt i DK. Og så må jeg også nævne Gift From Demeter fra Baghaven, som er en utrolig elegant øl.