torsdag den 7. februar 2019

Brygbrygbrygs dagbog #01

I midten af december blev Stovt kontaktet af Brygbrygbryg, der for tiden er ved at sætte deres eget fysiske bryggeri i søen. Spørgsmålet var ganske simpelt: Kunnne Stovt tænke sig at følge opbygningen af deres nye bryggeri fra sidelinjen? Svaret var ja! Og formatet bliver en stribe dagbogsudtag, der med ujævne mellem kommer til at tikke på faxen i Stovts forkontor. Mikkel Wind-Pedersen fra Brygbrygbryg har ordet.
"I BrygBrygBryg har vi indtil nu brygget hjemme i vores køkkener og så kontraktbrygget hos Hoppe.Beer når vi ville producere noget til at sælge. Det har fungeret rigtig godt, men vi har haft lyst til at gøre mange flere af vores eksperimenter tilgængelige. Både for at få feedback på vores forsøg, men også fordi vi har mødt mange, der synes lige præcis den slags meget eksperimenterende bryg er spændende. Naturligvis er det et nichemarked, så det kan ikke økonomisk lade sig gøre at brygge så små mængder, der skal ud til så smalt et publikum.

Men i december var vi så heldige at finde et egnet lokale i Skovlunde og i det kan vi indrette os og brygge så små batches som vi ønsker. Vi har i forbindelse med vores hjemmebryg anskaffet en del forskellige gryder og bryggesystemer så vi kan brygge 5 forskellige bryg på samme tid. Den totale mængde bliver i nærheden af 150 liter, men med mulighed for at dele det op.
Vores søde udlejer var så flink at give os adgang til lokalet midt i december, og der var rigeligt at tage fat på. Lokalet har tidligere fungeret som badeområde for fabriksarbejdere, så det var ikke ligefrem klart til at brygge i. Men vi startede hårdt ud, med en plan og en forventning om at være klar til at brygge i starten af januar 2019. Desværre gik ikke alt som planlagt og vi blev forsinket af et kraniebrud! Vi satte tempoet lidt ned, men fortsatte arbejdet i hele januar og er så småt ved at være på plads til at brygge de første mini-bryg i februar. Vi har virkelig savnet at brygge noget kulsort Stout, så vores “Skull Fracture” Stout bliver snart brygget i de nye lokaler.

Samtidig med at vi brygger mini-batches på vores egne anlæg så samarbejder vi stadig med Hoppe.Beer og fans af vores sours kan godt begynde at planlægge en tur til København - lørdag d. 30. marts får 1420 i Griffenfeldsgade eksklusive særudgaver af Annika og Nanna på fad."