tirsdag den 1. oktober 2019

Q&A med Martin fra Rowdy Hops

Når årets længste måned viser sit grimme ansigt, så kan man I Ridehuset i Aarhus indlede den med ølfestivalen Rowdy Hops, der fredag den 1. november bliver afholdt over to sessioner. Bag Rowdy Hops står Martin Heebøll Kreutzfeldt og Mads Jordansen. Stovt greb fat i Martin Heebøl Kreutzfeldt for at høre om han var frisk på en hurtig omgang Q&A – det var han. 

Ved Rowdy Hops kan der smages øl fra: Northern Monk (UK), Flying Couch Brewing (DK), Gamma Brewing Company (DK), Fanø Bryghus (DK), Founders Brewing Co. (USA), Alefarm Breving (DK), Mad Scientist (HU), ÅBEN (DK), FrauGruber (DE), Wizard Brewing (SE), Omnipollo (SE), Ebeltoft Gårdbryggeri (DK), Humleland (DK), Agile Brewing (DK), Brokreacja (PL), Ziemia Obiecana (PL), Cloudwater (UK), Siren Craft Brew (UK), Lervig (NO), Amundsen Brewery (NO), Stone Brewing (US), Copenhagen Mead Company (DK), Tidens Farver X Evil Twin Brewing (DK) m.fl.

Du kan læse mere om Rowdy Hops her, følge eventet her og købe billetter her.

Først og fremmest, er der brug for flere ølfestivaler? 
Det er et glimrende spørgsmål! Set på verdensplan, tænker jeg der er mange festivaler, men set lokalt i Århus er der et marked. Det har de festivaler, der er blevet holdt de seneste år vist. Det der i min optik mangler er kvalitet. En professionel tilgang til udvælgelse af deltagende bryggerier og generelt setup omkring afviklingen. Jeg har savnet, at der var en kritisk tilgang til det øl der blev serveret. Jeg synes i den grad der er et behov for mere kvalitet i ølfestivalerne. 

Hvad har I som de andre ikke har? 
 Forhåbentlig det, der er nævnt i det først spørgsmål. En sal fyldt med djævelsk godt øl, serveret professionelt i et setup, der skaber de optimale forhold for at alle får en god oplevelse. En ølfestival skal, vigtigst af alt være velsmagende. Der skal være kvalitet i hanerne og det skal serveres på en måde så øllet kommer til sin ret. Derudover skal det også være hyggeligt. Langt de fleste, der gæster en festival vil gerne stå og hyggesnakke, undgå for lange køer og have en positiv oplevelse. Det vil vi gøre alt vi kan for at eksekvere så gæster og udstillere bagefter har haft en god oplevelse. 

Hvad skal folk forvente? 
 At øllet ikke er inkluderet i billetten! Det er super vigtigt for os at få ud. Det er nemlig vigtigt for at alle får den gode oplevelse som er vores klare pejlemærke. Derudover øl af virkelig høj kvalitet. Vi er så heldige at bryggerier fra både ind og udland allerede her det første år har så stor tiltro til os som arrangører og det setup vi har lavet, at vi har kunnet vælge og vrage. Det har dog også været hårdt, for at sige nej til bryggerier, som jeg egentlig mener fortjener en stand er ikke sjovt. 

Kommer der en ny festival, hvis første gang bliver en succes? 
Helt sikkert. Svaret er et højt rungende ja!