torsdag den 21. november 2019

Bryggeriloggen 24: Brylle Bryghus

Fyn har i år fået et nyt bryggeri i form af Brylle Bryghus. Stovt spurgte derfor om de ville udfylde de tomme linjer i bryggeriloggen, svarene finder I herunder.

Bryggeriets navn? 
Brylle Bryghus 

Siden hvornår?
2019 

Fantombryggeri eller ”rigtigt”bryggeri?
Helt klart rigtigt! 

Hvem står bag? 
Brian er bryggeren og driver bryggeriet sammen med sin kone Marie. 

Hvordan kom det så vidt?: 
Brylle Bryghus er resultatet af en 17 år gammel drøm. Lige siden Marie og Brian mødte hinanden var det tydeligt at specialøl var en interesse, de begge delte. Marie havde sit kendskab til øl med fra hendes ophold i udlandet og Brian havde sin viden om specialøl fra kollegiets velassorterede ølkælder. Et perfekt udgangspunkt, der år senere har kastet flere ølrejser og adskillige flasker hjemmebryg af sig. 

Huset for enden af grusvejen, hvor familien flyttede ind for 10 år siden er da også valgt med netop et fremtidigt bryggeri for øje. Brian så potentialet i garage-tilbygningen, og det er netop hér hvor bryggeriet er etableret. Brian har siden da indkøbt udstyr lidt efter lidt. Samtidig har han eksperimenteret med bryg-stilarter og -ingredienser for at finde frem til hans helt egen brygstil, hvor der er fokus på det gode og grundige håndværk. Bryggeriet delte de første smagsprøver ud på Øllets Dag i Odense i 2019 og første flaske med godkendte etiketter blev solgt samme år i oktober. 

Hvad er planen? 
Indtil videre drives bryggeriet ved siden af parrets fuldtidsjobs. Drømmen er at få udvidet bryggeriet med flere lagertanke, så der kan brygges oftere. Hvis efterspørgslen følger med, vil Brian også på sigt kunne arbejde fuld tid i bryggeriet. 

Hvilke øl skal vi forvente: 
I oktober kunne man købe bryggeriets første øl på flaske, en Session Pale Ale. I slutningen af november kommer den næste øl i rækken, en Amber Lager. Senere vil der komme en Citra IPA og en Espresso Stout. Det vil være disse fire varianter, der fokuseres på i starten. Senere vil der komme flere typer og årstidsbryg. 

Hvad er næste træk: 
Bryggeriet er stadig i opstartsfasen og har ikke solgt øl så længe. Så planen er at brygge én gang om måneden indtil videre og arbejde på at udbrede kendskabet til bryggeriet i lokalområdet.