onsdag den 15. januar 2020

Q&A 2020: Åben

Igen i år starter Stovt året op med en rask omgang Q&A, hvor de medvirkende bryggerier indsendte deres svar da 2019 var ved at blive til 2020. Denne gang er det Philip Hulgaard fra Åben, der leverer svarene.

1: Hvad var det bedste ved 2019 for bryggeriet? 
Jeg tror, jeg gentager mig fra sidste år, når jeg siger, at det er al den støtte, vi har fået. Vi er gået fra at være et relativt ukendt, lille bryggeri lidt udenfor Kolding til at ÅBEN er blevet et brand som folk rundt om i landet kender til. Noget, jeg ikke i min vildeste fantasi kunne have forestillet mig, var 6 nomineringer til Årets Danske Bryggeri. Det giver mod på så meget mere.

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2020? 
Det kan næsten kun være opstarten af vores nye bar I Aarhus. Det har altid været en drøm for os, at få vores eget sted, hvor vi kan servere vores øl i de omgivelser, som vi synes hører til. Vi håber at åbne i januar 2020.

3: Hvor meget øl producerede I i 2019 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2020? 
Nu er året ikke lukket endnu. Vi producerer nok et sted mellem 70.000 - 80.000 liter, og vi håber selvfølgelig på at lave mere næste år, men det vigtigste er produktet, og at vi fortsat øger kvaliteten af vores øl.

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2020? 
Med mange bryggerier på markedet, så skal vi huske på det, som gør os anderledes. Det kan være produktet eller brandet, der skiller sig ud, men jeg tror det bliver svært "bare" at have et bryggeri. Der er så mange gode bryggerier i forvejen, at det bliver svært at konkurrere på produktet alene.

5: Hvem fortjener et skulderklap?
Der er mange, der fortjener et skulderklap, og jeg kunne skrive en lang historie om alle dem, som har gjort en forskel, men jeg tror nu alligevel Fredrik fra Bad Seed skal have det. Det er et marathon at starte et bryggeri - det ved Fredrik - og det er sejt, det han har nået i år!