torsdag den 9. januar 2020

Q&A 2020: Det Lille Bryggeri

Igen i år starter Stovt året op med en rask omgang Q&A, hvor de medvirkende bryggerier indsendte deres svar da 2019 var ved at blive til 2020. Denne gang er det René Hansen fra Det Lille Bryggeri, der leverer svarene. 

1: Hvad var det bedste ved 2019 for bryggeriet?
I 2019 har jeg haft utrolig mange gode oplevelser med mit bryggeri. Vi har samlet ind til Kræftens Bekæmpelse med en helt speciel øl, samt haft et hold til Stafet for Livet. Vi har deltaget i diverse ølfestivaler blandt andet BXL Beerfestival osv. Men på selve bryg-siden har jeg endnu engang formået at sende en masse gode nye øl på gaden, samt holde et fast sortiment. Alt sammen med utrolig høj kvalitet. 

På udstyr-siden har jeg langt om længe fået en semi-automatisk tappemaskine som gør at jeg kan tappe hurtigere og ikke behøver at eftergære på flaske længere. Og sidst, men ikke mindst har jeg her i årets sidste dage anskaffet mig 4 nye gærtanke.

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2020?
For mig er der et overordnet mål: fortsat at levere øl i allerhøjeste kvalitet. Dermed er jeg sikker på, at kunderne fortsat vil være der. Der åbner fortsat mange bryggerier i Danmark, og derfor drejer det sig om, at være blandt de bedste, hvilket altid er et mål for mig. 

I 2020 er jeg sikker på, at der kommer flere samarbejdsbryg, og hvis tiden er til det, er det også vigtigt at være synlig i det offentlige rum, derfor håber jeg, at have tid til at deltage på flere af de små festivaller, samt holde flere smagninger både på eget bryggeri og ude.

3: Hvor meget øl producerede I i 2019 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2020?
Jeg har ligget stabilt de seneste par år, og håber på en lille stigning i 2020. Jeg brygger cirka 70.000 liter om året

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2020?
At finde de rigtige salgskanaler, der er flere og flere af de små vinhandlere, der skærer ned på udvalget. Kampen om hyldepladserne har aldrig været større, og desværre oplever jeg at kvalitet og hyldeplads ikke altid hænger sammen. Vender man snuden mod barer, cafeer m.m. så sker der også en stor forandring her. Mange af de gode ølsteder har et bryggeri bag sig, eller omvendt. Derfor er det sværere at komme ind på det store fadølsmarked.

5: Hvem fortjener et skulderklap?
Det Lille Bryggeri får et skulderklap for at leverer øl af højeste kvalitet, år efter år. Derudover alle mine gode kollegaer, jeg oplever, på trods af stor konkurrence, at være utrolig hjælpsomme overfor hinanden.