onsdag den 29. januar 2020

Q&A 2020: Svendborgsund Bryghus

Igen i år starter Stovt året op med en rask omgang Q&A, hvor de medvirkende bryggerier indsendte deres svar da 2019 var ved at blive til 2020. Denne gang er det Bo Abelgren Ehlers fra Svendborgsund Bryghus, der leverer svarene.

1: Hvad var det bedste ved 2019 for bryggeriet? 
Det bedste i 2019 var at få kørt et helt år efter gameplan. Det hele 2018 handlede om opstart og om at få smurt maskinen. Det blev den og 2019 blev et år efter planen. Det blev også året hvor vi var sikre på at virksomheden kunne bære min kone Susannes løn og til og med gik jeg d. 1.okt. ned på halv tid på Midtfyns Bryghus for at få bedre tid til Svendborgsund Bryghus. 

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2020? 
Det vigtigste for os i 2020 bliver at få gang i fadøl. Vores øl på 1/2liters flasken er balancerede øl som appellerer bredt. Men jeg ønsker også at lave noget mere eksperimenterende og noget øl med kant. Disse kommer på fad og er målrettet ølbarer. 3) 

3: Hvor meget øl producerede I i 2019 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2020? 
Vi producerede omkring 30.000L og vi regner med en vækst på 15% i 2020.  

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2020? 
Den største udfordring bliver at finde hullerne i markedet til at drive sin forretning. Der er ved at være fyldt op af bryggerier. Så der er stor konkurrence. 5) 

5: Hvem fortjener et skulderklap?
Det gør min kone og børn. Det er en vild rejse som jeg har taget dem med på men det begynder at se rigtig godt ud. Derudover så vil jeg nævne Eddie fra Midtfyns Bryghus, altså min arbejdsgiver. Han har bakket op og ladet mig starte Svendborgsund Bryghus op. Det er jeg meget taknemlig over for.