fredag den 8. januar 2021

Q&A 2021: Christiania Bryghus

Året er nyt, spørgsmålene er nogenlunde de samme som de plejer, men afspejler tiden vi lever i. Denne gang er det Co-founder Niels Klintø fra Christiania Bryghus, der svarer.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2020?
Rigtig svært at svare på, da 2020 var vores første hele år. Men selv uden det store sammenligningsgrundlag, så har salget i vores Taproom været kraftig ramt af Covid-19-restriktionerne,og hoppende op og ned alt efter graden af restriktionerne. Vi har hørt, at Christiania i sommeren oplevede salgstal på omkring 20-30% af “normalt”.

2: Hvad var det bedste ved 2020 for bryggeriet? 
Til trods for Covid-19, og de medfølgende restriktioner, så har 2020 faktisk budt på rigtig mange gode oplevelser.
  • At “vinde” Natholdets Julekalender i 2019 gav en dejlig efterspørgsel efter vores Bombay IPA, som blev udsolgt før jul. Med nyt batch i start februar kunne vi åbne vores webshop for ølsalg.
  • At se alle de glade gæster nyde vores øl i solen udenfor vores Taproom.
  • Støtten fra Christiania-virksomhederne, der sælger vores øl.
  • Sidst men ikke mindst den meget positive modtagelse vores små lokalt bryggede batches har fået.

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2021? 
2020 har for os været fadøl solgt i vores taproom samt lokalt (Christiania) salg af vores øl på flaske.
Med den dejlige positive modtagelse af vores øl vil vi arbejde på, at 2021 betyder at vores øl bliver tilgængelige flere steder i Danmark og udland. I den forbindelse vil vi lancere flere øl på flaske.

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2021? 
2021 bliver nok desværre endnu et år, hvor vi skal leve med Covid-19-restriktioner, og med regeringens relativ små varselsperioder, så bliver 2021 et år, hvor vi kun “kender” fremtiden/omstændighederne et par uger ad gangen (hvis vi er så “heldige”) - det bliver udfordringen.

5: Hvem fortjener et skulderklap?
Vores skulderklap går til bryggerierne, barerne og restauranterne - ja, alle i vores økosystem, som absolut ikke har haft det nemt i 2020, og som også går et meget uforudsigeligt 2021 i møde.

Besøg Christiania Bryghus webshop her.

(Svarene blev afleveret 5. januar)