torsdag den 7. januar 2021

Q&A 2021: Kunstbryggeriet Far & Søn

Året er nyt, spørgsmålene er nogenlunde de samme som de plejer, men afspejler tiden vi lever i. Denne gang kommer er det Helle Skovgaard Jørgensen og Bo Rino Christiansen fra Kunstbryggeriet Far & Søn, der svarer.


1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2020?
Helle: Tjah, det startede med, at vi lige var kommet hjem fra en tur rundt i Skandinavien med vores alkoholfri produkter. Vi afleverede prøver alle de rigtige steder, alle de statslige monopoler skulle smage. Vi jokede med Covid19 da vi drønede rundt i Helsinki lufthavn, det var dengang hvor man ikke rigtig troede at Danmark ville blive påvirket. Da vi landede i Danmark igen ændrede alt sig brat.

Bo: Jeg startede med at tude i 3 dage, helt alene. Så sov jeg i ti dage. Begge dele var nok en reaktion på omstændigheder, og arbejdsmængde de sidste 4 år. Så kigger vi på hinanden i Zoom og tænker, det er nu, mens alt står stille at man skal flytte sig.

2: Hvad var det bedste ved 2020 for bryggeriet?
Bo: Fra det håndbårne anlæg, der kunne brygge 400 liter om dagen, rykkede vi op på et GEUS-anlæg! Det er fantastisk at samarbejde med Skanderborg Bryghus. Der er ikke langt fra mine krøllede ideer, til at vi finder ud af det med deres utrolig dygtige brygmester. Volumen skal man så lige vænne sig til!

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2021?
Bo: Fortsætte den linje vi har lagt. Derudover har vi indgået nyt strategisk samarbejde med de gode folk fra Bigfarm Boys, hvilket betyder, at vi bliver 100 % økologiske og vores øl kan nå bredere ud.

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2021?
Bo: Overleve, efter denne her annus horribilis 2020. Især dem der har baseret deres salg på bare, eller rent fadølssalg. Vi krydser fingre for jer.

5: Hvem fortjener et skulderklap?
Bo: Alle de vinhandlere og specialforretninger, der stadigvæk tager smalle brands ind, fordi de vil deres kunder det bedste. Presset fra Supermarkederne har været enormt - særligt i år.

(Svarene blev afleveret 28. december)