torsdag den 28. januar 2021

Q&A 2021: Sidekick Brewing

Året er nyt, spørgsmålene er nogenlunde de samme som de plejer, men afspejler tiden vi lever i. Denne gang kommer er det brygmester Jannik Sahlholdt fra Sidekick Brewing, der svarer.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2020? 
At der ikke blev brygget så meget og heller ikke mange forskellige øl. Da Sidekick er et kontraktbryggeri, der får brygget sit øl hos Braunstein i Køge og jeg også arbejder med andre ting, så var det ret nemt at lukke ned for aktiviteterne, da Covid-19 ramte. Men det ramte, da stadig ret hårdt rent økonomisk. 

2: Hvad var det bedste ved 2020 for bryggeriet? 
At Sunshine Salle, en saison, der er brygget og navngivet som en hyldest til min far og lillebror, der begge bliver kaldt Salle, fik prisen som ”bedst til prisen” i Whisky & Rom magasinets store blindsmagning af nye danske øl i august. Det var rigtig gode øl, der var med og saison er jo en stil, der ofte deler vandene og ikke er så smart og hip. Så det var rigtigt stort for mig. At Bad Butterfly, min imperial stout også klarede sig godt, gjorde det bare bedre. 

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2021? 
Det bliver at få nogle nye og flere øl på markedet og få gang i en bedre og bredere distribution, så Sidekick kan sælge flere øl og blive mere synlig. Så der skal arbejdes på nye opskrifter og nogle af de gamle skal finpudses, så de kan blive brygget igen. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2021?
Covid-19 ser ikke ud til at forsvinde lige med det samme, så det ser jeg som den største udfordring og der kommer også et stort efterslæb, når den en gang er væk, så både Covid-19 og eftervirkningerne bliver en kæmpe udfordring for danske bryggerier i 2021 og sikkert også 2022. 

5: Hvem fortjener et skulderklap? 
Det sidste svar bliver lidt ananas i egen juice, da jeg arbejder og er ølansvarlig på Pakhuset Braunstein, men jeg syntes virkelig, at Michael og Claus Braunstein sammen med deres gode ven Michael Jensen fortjener et skulderklap for at turde opføre et så gennemført og flot sted, som Pakhuset Braunstein er og ikke kun serverer deres eget øl, men også fører øl fra andre bryggerier.

(Svarene blev afleveret 29. december)