tirsdag den 12. januar 2021

Q&A: Brylle Bryghus

Året er nyt, spørgsmålene er nogenlunde de samme som de plejer, men afspejler tiden vi lever i. Denne gang kommer er det Brian og Marie Krusell Howitz fra Brylle Bryghus, der svarer.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2020? 
Da vi først åbnede i slutningen af 2019, havde vi ikke mulighed for at sammenligne indtægt fra året før. Da corona lukkede landet ned i foråret, var vi mere hjemme i weekenderne. Derfor fik vi tid til at realisere vores plan om at tilbyde levering. Vi introducerede gratis lørdagslevering, og dette medførte en stor stigning i vores salg. Vores kunder var øl-tørstige derhjemme og støttede generelt op om de lokale virksomheder. 

2: Hvad var det bedste ved 2020 for bryggeriet? 
Hele 2020 har budt på så mange store ting for bryggeriet, så det er svært at sige hvad der var det bedste. Vi fik udvidet vores bryggeri-kapacitet med støtte fra LAG-midler og projektet blev både godkendt og afsluttet i 2020. Og som følge af dette, blev Brian selvstændig som brygger i efteråret 2020. I samme måned fejrede bryggeriet sin 1-års fødselsdag i høj solskin. 

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2021? 
Vi glæder os til at fortsætte den udvikling vi har haft i 2020 og se hvor det bærer os hen. Vi har planlagt nogle nye øl-typer, som vi glæder os til at præsentere. Og så glæder vi os til at komme ud og lave flere ølsmagninger, foredrag osv., når corona er faldet lidt til ro. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2021? 
Det er svært at svare på. Det må vel være at kunne blive ved med at holde næsen oven vande efter en hård corona-periode, særligt for de større bryggerier der leverer til barer og restauranter. 

5: Hvem fortjener et skulderklap? 
Det er i vores øjne helt klart de små ølbarer rundt omkring, der i forvejen har det svært. Corona har ikke just gjort tingene lettere for dem, og vi håber at de vil komme godt igennem 2021.

(Svarene blev afleveret 3. januar)