onsdag den 3. marts 2021

Klummen 47: Nyt brunt vand i klisterkanalsfamilien

Det er et modigt skridt de har taget oppe i Thisted, hvor de har udvidet Limfjordsporter-familien med Limfjords Ale, der er ved at finde vej ud i butikkerne.

Støt, men sikkert forsætter udbygningen af Limfjords-brandet, der nu ikke længere kun rummer fortolkninger af den ikoniske porter. 

På flaske er der foreløbig kommet den fremragende egetræslagrede variant, den fæle lakridsvariant og whiskyudgaven, der godt nok var begrænset til 20.000 flasker, men som vel kan tænkes at dukke op i en ny variant, hvis samarbejdet med Thy Whisky har vist sig, at være til glæde og gavn for begge parter. Og over dem alle svæver den originale Limfjordsporter stadig og udstråler urørlig ikonstatus som ”øllets gentleman”.

Fælles for dem alle gælder dog, at de alle har været fortolkninger af Limfjordsporteren. Nu er der så trådt en bastard ind i familien, der ikke fører den rene blodlinje videre. Én Brown Ale.

Potentielt farligt, fordi Thisted Bryghus risikerer at udvande deres måske stærkeste brand, men med et stærkt potentiale, fordi en ny øl, der er beslægtet med Limfjordsporteren automatisk vil blive mødt med mere opmærksomhed end, hvis der ”bare” dukkede en ny Brown Ale op fra Thisted Bryghus.

De lyseblå farver på etiketten udstråler ikke den samme rustikke nådesløshed som Limfjordsporterens brune etiket, men nu, hvor jeg endnu ikke har smagt den, der håber jeg stærkt på, at den har noget af den samme saft og kraft, der kendetegner Limfjordsporteren. Hvis ikke, så er der ingen rød tråd fra den ene øl til den anden i serien – og så kan Limfjords Ale hurtigt blive et selvmål.

Både kommercielt og som produkt.

Limfjords Ale kan dog sagtens vise sig at blive en succes – rød tråd eller ej.

Bliver den det, så tror jeg på, at vi ikke har set den sidste udvidelse at Limfjordsfamilien. Det tror jeg nu ikke, at vi har, uanset hvordan det går med Limfjords Ale. Det skal nok komme flere bud på, hvilke stilarter der blive lanceret med et ”Limfjords” først i navnet.

Mit personlige bud er, at det næste skud i bøssen bliver en tjekkisk inspireret pilsner.

Spørgsmålet er dog, hvor meget der kan bygges på før, at den klassiske Limfjordsporter går fra at være en ener, til at være endnu i flokken.

Som ved så meget andet, så har vi svaret til gode et stykke tid endnu.