torsdag den 10. juni 2021

Bryggeriloggen 26: The Many Worlds Brewing

Bryggeriets navn?
The Many Worlds Brewing

Siden hvornår?
Vi brygger første batch professionelt her i Juli 2021 men har kørt tests og forsøg siden 2018 som forberedelse til de øl vi vil lave.

Fantombryggeri eller ”rigtigt”bryggeri?

Vi er et ”rigtigt” bryggeri. Vi lejer tid på udstyr, men brygger selv og står for alt i processen selv, det er kritisk vigtigt hvis man vil lave det bedste produkt muligt.

Hvem står bag?
The Many Worlds Brewing er startet af Christopher Hower, jeg er brygger på Brus og for To Øl (også i To Øl City) til dagligt. Der stopper jeg dog for at kunne starte The Many Worlds. Derudover arbejder jeg deltid for Mikkeller Baghaven, hvor jeg brygger og hjælper med diverse opgaver. Jeg har været professionel brygger i mere end 4 år og har været hjemmebrygger i mere end 10 år.
Hvordan kom det så vidt?
Det er en ret lang historie for at være ærlig. Jeg bryggede mit første batch øl tilbage i 2004 da jeg studerede ”levnedsmiddel og proces” i gymnasiet. Det smagte forfærdeligt, men det var godt nok til at kunne analysere med gaskromatografi og andre spændende videnskabelige processer, som var en del af eksamensprojektet. Siden den gang har jeg hjemmebrygget lidt løst indtil for cirka 6 år siden, hvor jeg købte mit eget udstyr.

Tiden gik og jeg begyndte at arbejde på ølbarer i København, særligt Taphouse og Ølbaren. Jeg havde altid en drøm om at have mit eget bryggeri en dag, men jeg vidste, at jeg ville have erfaring fra et rigtigt bryggeri før jeg ville gøre det.

Jeg fik et job bag baren på Brus på Nørrebro, hvor jeg havde tæt kontakt med bryggerne og begyndte at lære alt hvad jeg kunne. Jeg tog mit hjemmebryg med til bryggerne og fik feedback og stillede spørgsmål. Så kom dagen, hvor jeg kunne få et job i bryggeriet på Brus. Indlæringskurven var nærmest lodret og det var et meget hektisk miljø, men det var værdifuld viden.

Jeg startede som en ”cellarperson” dvs. en som laver CIP på tanke, kommer øl på fade, tørhumler osv. Derefter blev jeg assistentbrygger og derefter brygger. Jeg arbejdede også ude i To Øl City som er et af de mest avancerede craft-bryggerier i norden med et fuldautomatisk 80 hL BrauKon anlæg. I starten af 2021 fik jeg mulighed for at brygge på et anlæg, der mindede meget om det vi har på Brus i forhold til konstruktion og jeg vidste, at det var den mulighed jeg havde ventet på.

I al den tid jeg har hjemmebrygget, har det været med henblik på at blive professionel brygger, så alle opskrifter jeg lavede, var med henblik på at lave store batches og efterligne de processer man bruger på stor skala.

Det var ekstremt vigtigt at jeg kunne have 100% kontrol over processerne hvor jeg skulle brygge. Det vil sige vandbehandling, kontrol med gær, kontrol med opløst ilt, køleopbevaring af færdigpakket øl osv.

En af bryggeriets hovedfilosofier er kompromisløs jagt på kvalitet.

Hvad er planen?
Vi starter med at brygge på udstyr vi lejer tid på, men så hurtigt som muligt vil vi gerne have vores eget udstyr og lokaler. Vi starter med at fokusere på dåser og fade til de bedste barer rundt om i landet og måske udlandet.

Så hurtigt som muligt vil vi fylde forskellige fade med Imperial Stout samt forskellige typer mixed fermentation øl, så de kan få så lang tid i kontakt med træet som muligt før vi frigiver dem.

I fremtiden kunne et taproom også være fedt!!!

Hvilke øl skal vi forvente?
Hazy IPA’s er en stil jeg personligt er meget glad for og som jeg har brugt meget lang tid på at brygge og eksperimentere med, så den stil kommer til at spille en stor rolle i bryggeriet.

Derefter vil der være stor fokus på barrel aged Imperial Stouts og mixed fermentation øl af forskellig slags.

Mjød kommer også på tale senere hen.

Til november tager jeg 2 uger til Cantillon i Belgien for at være i praktik. Forhåbentligt længe nok til at lære nok til at starte et spontangæringsprojekt på længere sigt.

Hvad er næste træk?
Den første øl vi frigiver, kommer til at hedde The Fourth Astronaut. Det er en hazy Double IPA på 8.4%. Det er en øl, jeg har brygget mere end 20 gange på lille skala, så det har vi store forhåbninger til. Den kommer til at være brygget med Citra, BRU-1 og Nelson Sauvin.

Label artworket er lavet af Dean McKeever som laver labels til blandt andet Tree House og Vitamin Sea i USA.

Vi kommer den på dåse og fade til udvalgte barer til at starte med. Forhåbentligt kan vi holde et fedt releaseparty et sted i København, men det bliver annonceret når vi har en nærmere dato.