tirsdag den 22. juni 2021

Bryggeriloggen 27: Hazy Bear Brewing Co.

Bryggeriets navn?
Hazy Bear Brewing Co.

Siden hvornår?
September 2020

Fantombryggeri eller ”rigtigt”bryggeri? 
Fantombryggeri. Vi brygger næsten alt vores øl i og omkring Aarhus – på nær vores seneste NEIPA, som vi bryggede hos Ølsnedkeren i KBH.

Hvem står bag?
På nuværende tidspunkt er vi fire. Jeppe: Grundlægger, ejer og brygger. Han kommer med en baggrund inden for kommunikation og marketing, men har gennem en passion for vin og øl fundet vej til først hjemmebryg og siden kommerciel produktion. Sofie: Jeppes kæreste, som hjælper til med alt fra sparring til daglig drift. Simon: Medejer, står for online salg og andre tekniske ting. Freja: Art Director, skaber vores visuelle identitet og designer vores labels.

Hvordan kom det så vidt?
Hazy Bear Brewing startede i det herrens år (læs: Corona) 2020. Jeppe havde gået og brygget øl i en længere periode og var kommet til et punkt, hvor produktion i stor skala interesserede ham ekstremt meget. Han opsøgte Michael fra Humleland i Aarhus og begyndte i den ombæring at hjælpe til i bryggeriet og få erfaring med større anlæg. Jeppe fortæller: ”Efter at have brugt en del tid sammen med Michael smagte han noget af mit hjemmebryggede øl. Efter han smagte det, så opfordrede han mig til at springe ud i det professionelt”. Det var hos Humleland, at Hazy Bear Brewing bryggede sit første øl og nu har vi brygget 6 forskellige øl – med mange flere på vej.

Hvad er planen?
Lige så fjollede vi er med vores navne, lige så seriøst tager vi produktet. Vi brygger oplevelser. Der skal vores produkter både noget smagsmæssigt og visuelt. Vi leger rundt i et popkulturelt univers, hvor vi leger med navne og referencer. Det samme gør vi med smagene. Vi elsker at tage almindelige stilarter og kigge på dem gennem en kreativ prisme. Vi er alle fans af traditionelle stilarter, men det er innovationen der driver os. ”Kan den her kombination fungere?”, ”Hvor langt tør vi tage det her koncept ud” er tit nogle af de overvejelser, som danner grundlag for flere af vores øl siger Jeppe. Jeppe har altid været meget fascineret af sin navnebror, Jeppe, fra Evil Twin, som virkelig har vist, at øl kan så meget mere end vi går og tror.

Hvilke øl skal vi forvente?
I tanken har vi lige nu en Imperial Stout, som skal have en god røvfuld kaffe fra et Københavnsk risteri som vi collabber med - plus en masse kakaonibs. Den ene halvdel kommer direkte på dåse og den anden del kommer på Stauning Rye Whisky fade. Derudover kan man se frem til mere humlejuice, eksperimentende stilarter og lidt surt.

Hvad er næste træk?
Vi har konstant fokus på de gode råvarer og vil fortsætte med at brygge de lækreste øl i Aarhus. Vi er så taknemmelig for den store interesse og alle dem som støtter op om vores projekt. Vi har en drøm om at kunne brygge på vores eget anlæg engang i en nærmere fremtid, så vi kører videre og bliver ved med at vise, at Hazy Bear Brewing vil sætte Aarhus på det moderne øl-landkort.

Øllene fra Hazy Bear Brewing Co. Kan købes via deres hjemmeside.