onsdag den 18. august 2021

Bryggeriloggen 28: Myrki Bryghus

Michael fra Myrki Bryghus har været så flink, at svare på de spørgsmål, der hører bryggeriloggen til. Myrki Bryghus kan følges her.

Bryggeriets navn?
Myrki Mikrobryg

Siden hvornår?
Vi startede i 2019, men har fra maj 2021 fået nye lokaler i noget vi kalder Myrki bryghus.

Fantombryggeri eller ”rigtigt” bryggeri?
Vi er et rigtigt bryggeri. Dog et meget lille rigtigt bryggeri.

Hvem står bag?
Det er mig, Michael Skovsholt Landerholm, som er ejer og brygger.

Hvordan kom det så vidt?
Historien om Myrki Mikrobryg begyndte i 2016, da jeg købte et helt nybegynder-hjemmebrygningssæt. Det blev en fantastisk hvedeøl, og efter det, var jeg helt solgt på at lave øl. Flere og flere venner begyndte at efterspørge øl, så jeg besluttede i 2019 at starte et lille bryggeri.

Jeg var heldig og fandt et lille lokale (6 m2 bryggelokale, plus 15 m2 lager) her i vores by, Mørke, som jeg kunne leje. Ret snart kunne jeg mærke, at jeg skulle have fat i et lidt større lokal, og gerne et sted som vi ejede.

Vi var heldige at finde et hus med mulighed for både bolig og erhverv, meget tæt på letbanestationen her i Mørke. Vi åbnede d. 8 maj 2021 og her har vi 80 m2, med plads til en lille butik/taproom, hvor vi kan afholde ølsmagninger.

Hvad er planen?
Jeg er ingeniør til daglig, men arbejder omkring halv tid med Myrki. Planen fremover er at det fortsat skal være et deltidsprojekt. Vores udfordring lige pt er, at vi konstant har udsolgt, så vi når ikke at få arbejdet et lager op. Vi producerer stadig på de gamle gærtanke på 150 L som vi startede med i 2019, men er lige nu i gang med at kikke på et større bryganlæg på 400 L, og i den forbindelse også større gærtanke.

Vores mål er ikke at producere en masse flasker og komme ud i en masse butikker. Myrki skal mere fokusere på lokale øloplevelser/events, fustager og små batches. Vi er også i gang med at undersøge mulighederne for en mere lokal produktion. F.eks. er vi startet med humlen, hvor vi i år laver test i lokalområdet med humleplanter.

Hvilke øl skal vi forvente?
Vi vil gerne prøve at lave alle slags øl. Vi har i dag en "standard serie" med omkring 10 øl i forskellige genrer. Planen fremover er at lave mere eksperimentelle øl. Jeg glæder mig personligt helt vildt meget til at jeg får tid til at eksperimentere med sour!

Hvad er næste træk?
At øge produktionen er det vigtigste lige pt, og det vi har mest fokus på.