mandag den 24. januar 2022

Q&A 2022: Det Lille Bryggeri

Réne Hansen fra Det Lille Bryggeri har været så flink også at svare på spørgsmålene til årets Q&A.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2021?
For Det Lille Bryggeri har året været meget delt. I nedlukningsperioderne har jeg måtte finde nye måder at sælge øllet, heldigvis har mange valgt at støtte de mindre bryggerier og også Det Lille Bryggeri. Jeg har leveret til mange private i hele landet, dette har jeg fortsat med også når landet var under ”normale” tilstande. Jeg blev i slutningen af 2020 kåret til Årets Bryggeri af Danske ølentusiaster, dette har betydet lidt ekstra travlhed i form af ølfestivaler, messer og ølsmagninger. Men alt i alt var 2021 et fornuftigt år med god opbakning fra de danske ølnydere.

2: Hvad var det bedste ved 2021 for bryggeriet?
2021 har været et år uden de store investeringer for bryggeriet, men det var dejligt, at landet blev mere åbent, så jeg kunne komme ud og fortælle om mit øl og bryggeri. En ting jeg nyder, og klart også har savnet i de lange perioder p.g.a. nedlukning. Der er også blevet eksperimenteret med nye øltyper, samt en masse øl, der er lagt på fade, der tappes her i starten af 2022.

3: Hvad bliver vigtigst for bryggeriet i 2022?
Mange ting er og bliver vigtige. Jeg håber 2022 bliver et år, hvor samfundet er mere åbent. Jeg planlægger en del Collabs både på bryggeriet, men også hos andre. Så på det punkt krydser jeg fingre for et mere åbent samfund.

4. Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2022?
Alt tyder på, at der fortsat åbner flere bryggerier end der lukkes i Danmark. Så for alle bryggerier, store som små, bliver udfordringen at finde sin plads på den danske ølscene. Dette kræver en god kvalitet, lytte til ølforbrugerne, samt have en god forretningsplan og strategi i en verden, hvor der fortsat kan komme nedlukninger o.s.v.

5. Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Det er der utrolige mange der gør. Jeg kunne nævne mine kollegaer, men jeg tror, at jeg i år vil nævne landets ølbloggere, ølskribenter og freelancere, der konstant kæmper for udbredelsen af godt øl. Mange af disse gør det grundet deres interesse for øl, og jeg oplever heldigvis også nogle være kritiske på en konstruktiv måde.

En speciel tak skal alle mine trofaste hjælpere også have, de er altid klar til at hjælpe om det er på en ølfestival, en hjælpende hånd på bryggeriet, køre ud med ordre, så er der altid hjælp for mig at hente hos dem.


(Spørgsmålene er besvaret d. 11. januar 2022)