fredag den 21. januar 2022

Q&A 2022: Kunstbryggeriet Far & Søn

Turen går i dag til Svendborg, hvor Bo og Helle fra Kunstbryggeriet Far & Søn har taget sig tid til at besvare spørgsmålene i årets Q&A.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2021?
Det har været lidt pudsigt. Vi er blevet hårdere ramt på omsætning i 21 end vi blev i 20. Noget af det er ikke kun Covids skyld. Vi er rykket op i volumen og der er kommet flere led i firmaet, så indtjeningen skal fordeles over flere. Men det er det, der ruster os til mere vækst.

2: Hvad var det bedste ved 2021 for bryggeriet?
Vi er jo et mangfoldigt bryggeri, og i 21 lykkedes det os og få tre ”no name” Spakling Te i en stor supermarkedskæde. Det var sjovt og se ind i den verden og hvad det kan.

Vi gik samtidigt ind og lavede et strategisk samarbejde med en stor spiller på markedet, der står for vores distribution og salg. Det har frigjort tid til nye projekter, så 22 bliver et år med flere nye produkter og produktlinjer.

21 var egentlig året vi fandt ud af, hvilket firma vi egentlig godt vil være. Lidt pudsigt nu firmaet fylder 12 år i starten af 22!

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2022?

At få styret alle de nye produkter ud på de forskellige markeder. Vi skal samtidig professionalisere firmaet yderligere med bestyrelse, ansættelser og sikre den vækst som ligger til os.

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2022?
Stigende råvarepriser, og især elprisernes himmelflugt.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Peter Myrup Olsen, Beer Ticker. En for mange ukendt mand, men han laver den årlige liste med hvilket øl der er brygget, på hvilke bryggerier. En fantastisk bedrift at samle alle de data, for antallet af nye øl bliver større og større. Det er min (Bo) favorit øl-læsning, når opgørelsen kommer en gang om året.

Forhandlerliste.

(Spørgsmålene er besvaret d. 5. januar 2022)