tirsdag den 11. januar 2022

Q&A 2022: Gamma Brewing

Endnu en dag, og endnu engang er der svar til årets Q&A. Denne gang er det Jakob Nørby Houmøller fra Gamma Brewing, der leverer svarene. 

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2021?
Covid-19 har påvirket Gamma på rigtig mange fronter, men alt i alt, så har vi været relativt heldige og mildt påvirket. Vi havde nogle udfordringer med levering og installering af det nye udstyr p.g.a. en dårlig kombination af Covid-19 og Brexit, så vi havde et hul i vores produktion på ca. 2 mdr. i foråret, mens der stadig var lukket for barer og restauranter. Vi tappede den sidste øl i Gørløse i midten af februar, og de første øl fra det nye bryggeri i Herlev var klar til tapning samme uge som udskænkningssteder i hele landet genåbnede i april, og vi har kørt på maksimum kapacitet siden da. 

Vi har haft en fantastisk sommer, især på fadøls salget, hvor man tydeligt har kunnet mærke, at folk gerne har villet ud og nyde det gode vejr og drikke en god øl ovenpå en træls vinter. Vi ser dog desværre ind i nogle tvivlsomme måneder her i vinteren, med meget forsigtighed og med al sandsynlighed flere restriktioner, som selvfølgelig betyder, at vi må ændre vores strategi, være proaktive og omstillingsparate på alle fronter - ligesom sidste vinter.

2: Hvad var det bedste ved 2021 for bryggeriet?
Det bedste var uden sammenligning, at få det nye bryggeri op at køre uden de helt store problemer og få gang i produktionen i Herlev. Der har selvfølgelig været et par enkelte små udfordringer, som man kan forvente, når alt udstyr er nyt, men dem er vi over nu og det hele kører som det skal. Det var også fantastisk at holde vores åbningsfest i september, hvor næsten 600 mennesker hyggede sammen med os en hel dag med god mad, livemusik, og selvfølgelig masser af god øl. Jeg er ubeskriveligt taknemmelig for al den støtte, vi har fået i løbet af året fra både nær og fjern. Det er netop de mennesker, oplevelser og relationer vi får, som fortsat gør det sjovt at have et bryggeri, og som giver os blod på tanden til mere.

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2022?
Det vigtigste for Gamma i 2022 bliver at fortsætte den gode stime, mens vi samtidigt løbende forbedrer vores processer, produkter, service og nytænkning. Vi skal samtidig producere mere øl, og være super skarpe på vores markedsføring, salgsstrategi, vækst og økonomistyring. Vi får 4 stk. nye 60 hl tanke leveret til marts som forhåbentligt gør, at vi kan følge med efterspørgslen i det meste af 2022.

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2022?
Den største udfordring for ikke kun danske, men også internationale mikrobryggerier, bliver en kombination af større konkurrence, især konkurrence på pris og kvalitet, og stigende råvarepriser, pressede forsyningskæder og inflationen generelt. Derudover er der selvfølgelig også den konstante usikkerhed omkring Covid-19, men nu har vi, og alle andre i branchen, heldigvis 2 års erfaring i at navigere rundt i de forskellige udfordringer i den forbindelse, så vi kan være mere velforberedte og proaktive på eventuelle restriktioner fremadrettet.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Jeg synes, at hele holdet her hos Gamma fortjener et kæmpe skulderklap! Der har været mange udfordringer i at flytte til det nye bryggeri, mange lange aftener, mange misforståelser, mange trælse situationer, men alle og enhver herude har været megaseje, har taget det i stiv arm og får det hele til at gå op i en højere enhed. Det er jeg helt vildt taknemmelig for og stolt af. Det har ikke altid været lige sjovt, og vi er alle trætte og brugte ovenpå et hårdt år, så vi tager en god lang juleferie og vender stærkt tilbage i januar.

Webshop.

(Spørgsmålene blev besvaret 2. december)