onsdag den 12. januar 2022

Q&A 2022: Myrki Bryghus


Tilbage i august bidrog Michael fra Myrki Bryghus med svar til bryggeriloggen. Nu har han gjort det igen og svaret på spørgsmålene i årets Q&A.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2021?
I det, at Myrki har en ekstremt lille størrelse, så har vi slet ikke kunne mærke de trælse konsekvenser Covid-19 har haft for andre i branchen. Al den øl vi har produceret har vi hurtigt solgt, lige som inden corona-tiden.

2: Hvad var det bedste ved 2021 for Bryggeriet?
Det bedste ved 2021 for Myrki, er bestemt vores nye bryghus! Vi åbnede et nyt lille bryghus d. 8. maj 2021, hvor vi har mulighed for lidt større produktion og en butik/taproom.

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2022?
At øge volumen. Vi får to nye gærtanke hjem i starten af 2022, så til påske håber vi at være godt i gang med at producere på dem. Lige nu får vi 80-90 liter ud på hver batch, men de nye gærtanke kan rumme op til 350 liter, så det glæder vi os meget til!

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2022?
Det er svært at spå om, men for de store bryggerier, er det nok den store konkurrence der er fra små bryggerier - og, at kunderne i højere grad efterspørger kvalitets- og nicheøl. For os som et noget atypisk bryggeri, men den størrelse vi har, er vores udfordring at have nok øl på hylden til efterspørgslen.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Det er vigtigt at anerkende de små bryggerier, der ikke giver op, selvom der er mange spillere på markedet.


(Spørgsmålene blev besvaret 28. december)