tirsdag den 17. maj 2022

Klummen 56: Alt det andet øl revisited

Jeg har ringet efter en vogn, og lader mig for tiden køre ned af mindernes allé.

Egentlig blot for at se, om der er nogle af alle de mange øltyper, der ellers kun optræder i bakspejlet, som det kunne være værd at samle op og tage med på turen igen.

Foreløbigt har jeg drukket Helles og Kellerbier. Jeg har drukket Rauchbier og jeg har drukket op til flere pilsnere. Jeg har genbesøgt håndbajeren som koncept og just lige hældt det meste af en Bock i vasken – fordi, yuck!

En Kölsch har jeg også nydt, og selvom det foreløbigt lugter en del af Tyskland, så er det ikke fordi ruten kun går den vej. Der er både Brown Ale og en engelsk inspireret IPA på køl lige nu - og egentlig nyder jeg turen så meget, at jeg tror den forsætter lidt endnu. Hvem ved, måske når jeg helt til Belgien.

De øl jeg normalt drikker hører for de 95% vedkommende til i boksene surt, sort og humlet. Mest af det sidste, mindst af det første. Sådan har det været i en del år, og undervejs har vejen været brolagt med store og små øloplevelser. Stilarter, der var oppe i tiden og stilarter, der var til at få. For sådan er det. Jeg har skrevet det før – og jeg skal nok nå at gentage det nogle gange endnu, mens jeg stadig skriver om øl - ølverdenen bevæger sig i bølger!

Jeg har det fint med boksene, der er godt afstemt til mine smagsløg. Men bokse er også til for at blive udfordret. Engang imellem skal man prøve noget nyt, også selvom det egentlig hører fortiden til eller for længst er blevet afskrevet. For smagsløg bliver ved med at udvikle sig, mine gør om ikke andet. Der er ting, jeg har afskyet før, som jeg elsker smagen af nu – og omvendt.

Højdepunkterne har indtil videre været i kategorien ”nåh ja, det er da egentlig okay”. Men okay er helt okay, og det er bedre end meget af det øl, der skuffer selvom det hører til i boksene. Jeg kommer stadig til at drikke mest surt, sort og humlet, men jeg ved også, at Kölsch skal genbesøges når muligheden igen byder sig, også Kellerbier.

Således er min ølverden igen blevet lidt bredere og lidt mere nuanceret. 

Hvem ved, det kan være, at det er sundt.