torsdag den 9. juni 2022

Bryggeriloggen 30: Skøl Brygkompagni

Lige om lidt slår SKØL Brygkopagni dørene op til deres kombinerede bottleshop/mikrobar, hvor de blandt andet har et par af deres IPA'er på hanerne. Læs deres svar til bryggeriloggen nedenfor og følg dem på Facebook lige her.

Bryggeriets navn?
SKØL Brygkompagni.

Siden hvornår?
Officielt har SKØL Brygkompagni eksisteret som virksomhed siden april 2022 - men kimen til det blev sået for flere år siden.

Vi går i luften d. 10. juni, hvor vi åbner vores bottleshop/mikrobar med egne øl på et par af hanerne.

Fantombryggeri eller ”rigtigt” bryggeri?
SKØL Brygkompagni er både en bottleshop, en mikrobar og pt. et fantombryggeri, hvor vi brygger på kontrakt hos Amager Bryghus. Så snart tid og finanser tillader det, vil vi etablere eget setup i baglokalet til vores bottleshop/mikrobar i Kalundborg.

Hvem står bag?
Klaus Peter Nielsen og Søren Holst Frøkiær.

Hvordan kom det så vidt?
Vi har kendt hinanden siden gymnasiet, turneret verden rundt med vores rockband og endte, som så mange andre rockmusikere, med at kaste os over hjemmebryg, da familielivet kaldte. Vi har talt om SKØL lige så længe vi har været hjemmebryggere, hvilket er omkring 6-7 år nu. Vi har været mange forskellige mulige scenarier igennem, som aldrig nåede længere end til drømmestadiet, men da vi begge flyttede fra Amager til Kalundborg i sommeren 2020, gik det pludselig stærkt med at finde et egnet lokale og få lagt en decideret actionplan. Der mangler et sted for folk med hang til mikrobryg - det vil vi gerne gøre noget ved.

Hvad er planen?
Vi åbner SKØL d. 10. juni og glæder os helt vildt til at byde folk indenfor. På den korte bane skal vi brygge flere øl hos Amager og få nogle af dem på dåse. De første to øl vi har brygget, vil i starten kun findes på hanerne i vores mikrobar.

Derudover skal vi i gang med at undersøge hvilket brygsetup der vil være det optimale til vores behov og få hele bryggeri-projektet sat i sving.

Hvilke øl skal vi forvente? 
Lidt af det hele. De to første øl er hhv. en Hazy IPA og en West Coast IPA, men de næste i støbeskeen, er bl.a. en schwarzbier, en bock, en kölsch-style, samt et par kettlesours. Og det er egentlig ret repræsentativt for vores egen smag. For vi værdsætter det balancerede og afdæmpede mindst lige så meget som det grænsesøgende og eksperimenterende. Og så er kompromisløs kvalitet og bæredygtighed jo afgørende pejlemærker, hvilket vi heldigvis også oplever er standarden hos mange andre og mere erfarne danske bryggerier.