torsdag den 30. juni 2022

Bryggeriloggen 32: Too Old To Die Young

Bryggeriloggen tager denne gang turen til Sønderborg, hvor Too Old Too Die Young holder til. Jesper Larsen fra bryggeriet så har været så flink at besvare bryggeriloggens sædvanlige spørgsmål. Vil du vide mere, så kan du følge Too Old To Die Young på Facebook lige her.

Bryggeriets navn?
Too Old To Die Young

Siden hvornår?
Vi startede bryggeriet op i september 2021 og sendte de første øl på markedet i januar 2022.

Fantombryggeri eller ”rigtigt” bryggeri?
Vi brygger størstedelen af vores øl på vores bryggeri i Sønderborg, men grundet den begrænsede kapacitet har vi også brygget nogle enkelte varianter hos andre bryggerier. F.eks. Party Crasher, vores lime infused pilsner, som vi havde med i Verdens Største Virtuelle Ølsmagning er et eksempel på dette.

Hvem står bag?
Bryggeriet er grundlagt af Jakob Printzlau, Thomas Tornøe Knudsen, Nickolai Vest og Jesper Larsen.

Hvordan kom det så vidt?
For ca. tre år siden begyndte jeg (Jesper) at konkretisere min drøm om at gå sammen med nogle gode folk, starte et bryggeri op fra bunden på egne præmisser med fokus på, udelukkende, at brygge de øl, som vi drømmer om. Vores team består af tre fynboer og en københavner, så at muligheden opstod i Sønderborg havde vi ikke oprindeligt forestillet os.

Bar-kæden Rekom overtog brygpubben Brøggeriet i 2019 for senere i 2021 at omdanne bardelen af bygningen til SKAAL Sønderborg. Men bryganlægget stod ubrugt hen, og jeg foreslog min tidligere kollega hos Royal Unibrew, Lars Mejlgaard, der nu er kommerciel direktør i Rekom, at indgå et partnerskab om atter sætte damp under de forsømte kedler i bryggeriet. Det tog ikke mange kopper kaffe, før vi havde en aftale og jeg kunne sammen med Jakob, Thomas og Nickolai søsætte Too Old To Die Young.

Hvad er planen?
Vi er stadig i gang med at lære bryganlægget at kende, så det kortsigtede, men samtidig kontinuerlige mål er at forfine vores øl og hele tiden lægge et niveau på ift. kvaliteten. Vi har netop ansat en brygger mere til teamet, så vi kan udnytte den fulde kapacitet på bryggeriet i Sønderborg. Det gør vi for at imødekomme efterspørgslen og for at kunne blive lidt mere tilgængelige rundt i landet på barer, bottle shops og restauranter.

Hvilke øl skal vi forvente?
Vi elsker IPA’er og kettle sours. Og med ansættelsen af Kim Jørgensen aka Hops & Haze, så er ambitionen også at forfine og brygge flere IPA’er.