torsdag den 25. august 2022

Vintage: Amager Bryghus - Christopher the Crimson Crooner (2017)

Hvis du er typen, der følger med på Stovt, så vil du vide, at der på min forholdsstatus til Barley Wine står ”it’s complicated”. Eller, egentlig er mit forhold til Barley Wine ikke synderligt kompliceret. Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om dem – dvs. 90% af tiden.

Og så er der så en øl som Christopher the Crimson Crooner, der er grunden til, at jeg stadig kan finde på, at smide Barley Wine i kælderen – og en øl, der lige har fået mit hoved til at eksplodere, og mindet mig om, hvad en ølkælder kan.

Christopher the Crimson Crooner er Marianna the Moody Milf, med en tur på friske bourbonfade til forskel. Den har siden lanceringen i december 2017 stået i Stovts kælder, og blev under eder og forbandelser åbnet for nylig. Der blev bandet, for jeg troede, at det var en sort øl, jeg havde fået fisket ud af køleskabet. Jeg kunne dog have sparet mig.

Der var stadig pift gemt under kapslen, da den røg af - og da forbløffelsen over, at indholdet af flasken ikke var sort var passeret, så kunne jeg da også godt nyde den blide rødbrune farve, der var samlet i glasset.

Christopher er en boozy størrelse, hvor fadpræget er massivt og totalt dominerer øllen. Det er mild karameltoffee med gashåndtag. Det er øllen, der får dig til at drømme om Crème brûlée, som jeg mistænker ville være en fantastisk parring.

Det er en flydende topkarakter, og Christopher er prinsen jeg har ventet på, mens jeg har kysset Barley Wine-frøer fra kælderen.

Good stuff, good stuff indeed.