tirsdag den 24. januar 2023

Q&A 2023: Slowburn Brewing Co-op

Amalie Knage fra Slowburn Brewing Co-op leverer svar til denne omgang Q&A.

1: Hvad var det mest positive i 2022 for bryggeriet?
Det er heldigvis svært at vælge! Men det må nok være at vi i slutningen af året endelig kunne rykke ud i vores nye lokaler i det gamle Vridsløselille fængsel i Albertslund. Her tager vi fat på et helt nyt kapitel hvor vi både har fået mere plads til selve produktionen men også de perfekte rammer til at tage projektet til nye højder. 

Vi åbner nemlig et taproom med stor udendørsservering hvor vi vil afholde en række forskellige events og aktiviteter for dem der gæster det gamle fængsel, også i samarbejde med andre aktører og iværksættere der flytter herud. Vi har planer om koncerter, spændende mad-projekter, festivaler, foredrag, kunst og en masse andet som skal skabe værdi, fællesskab og liv til de gamle bygninger, lokalmiljøet og gæster fra hele landet.

2: Hvad er det for et nyt år, I som bryggeri kigger ind i?
Vi glæder os til at skænke vores eget øl i vores egen bar direkte til vores skønne gæster i et nyt år med fokus på sjov og ballade, lokalt iværksætteri, skøre og skæve aktiviteter kombineret med vores passion for det gode øl!

3: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2023?
Igen at skulle holde tungen lige i munden økonomisk igennem endnu en krise, være innovative og fleksible og især holde fast i, og minde hinanden om, hvorfor vi kastede vores kærlighed på den her branche til at starte med.

4: Bliver 2023 udvikling eller overlevelse for den danske ølbranche?
Vi kan ikke se os blind for at mange bryggerier, os selv inklusiv, er i en sårbar situation efter pandemi og nu stigende råvarepriser. Vi håber at netop udvikling og den stærke tilpasningsevne vi har set igen og igen i branchen vil holde ved og bære så mange som muligt oven vande.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Det er der godt nok mange der gør, men vi giver et ekstra skulderklap til alle de udskænkningssteder og butikker som insisterer på at sætte lokale mikrobryggerier på haner og hylder. Det er blevet så nemt for alle at finde frem til det gode øl, og for det siger vi af hjertet tak!