torsdag den 30. november 2023

Årets bedste

Der er ikke meget at gøre ved det.

Året er ved at gå på hæld og det er så småt tid til at gøre status for 2023.

Det betyder også, at der her på den sidste dag i årets næstsidste måned er nogle tommelfingre, der skal vendes op. For der er nogle, der har gjort det lidt bedre end alle de andre, der har gjort det godt.

Det kan både være i stort og småt.

Jeg ved ikke om årets ølindkøbsoplevelse er en kategori, men det kan det så blive. Den går i år til Smagen af Øl i Rødekro. Nu har jeg gæstet butikken et par gange, senest i sommers – og jeg føler mig lige godt taget imod hver gang. Det er en hyggelig butik, du får venlig betjening og det hele i en grad, at det er værd at køre en omvej for. Det er alt det, du godt vil have i en fysisk butik – og så lidt til.

Årets nykommer og årest ølbegivenhed har for mig utvivlsomt været åbningen af Delaney’s. For det betyder, at der nu kun er 900 meter til nærmeste anstændige værtshus fra min fordør. Som i ovenstående kåring, så handler det i høj grad om, at føle sig godt taget imod. Stedet har ti haner og et velassorteret køleskab. Meget mere kræver det egentlig ikke, når bare stedet er hyggeligt og betjeningen god. Som en bonus, så er Delaney’s også god for byens bedste playlister. Jeg er i hvert fald glad for, at stedet er åbnet.

Årets ølnavn kunne ikke afgøres – selv efter målfoto var stillingen lige, så her uddeles to guldmedaljer. Den ene går til Dry & Bitter for ”Jul Suffer”. Det navn er et stilstudie i bittersød realisme. For lige så magisk julen kan være, lige så lidelsesfyldt er det for tålmodigheden, pengepungen og ikke mindst badevægten, at stå igennem december. Det er et minefelt af traditioner, der ikke alle er lige venligsindede og ikke alle gennemføres af lyst. Jul suffer indeed. Den anden guldmedalje går til Flying Couch for ”Year of the Lager”. Al den snak om year of the Lager – og nu er det her, på dåse endda og så i form af en NEIPA. Der er så meget glimt i øjet på den titel, at jeg får lyst til at overøse den med hjerteemojis.

Sidst men ikke mindst, så er der årets bryggeri. Valgt for at levere høj kvalitet over hele linjen. Valgt for at have leveret flere virkelig træfsikre øl i år – bl.a. ”Uden Kvittering” i samarbejde med Hazy Bear Brewing. Valgt for at skubbe til stilarter, der ellers sjældent ses. Valgt for at iværksætte Braufrisch, der et par gange årligt sikrer serveringen af pivfrisk lagerøl på tværs af landet. Skulle du stadig være i tvivl, så årets bryggeri ifølge Stovt Bad Seed Brewing. Jeg kan ganske enkelt ikke se, at det skulle kunne være anderledes.

Således blev det. 

Til alle jer der ikke blev nævnt, så husk, at der ikke er nogen skam i at blive nummer 2. Det betyder bare, at I ikke har betalt nok penge under bordet.