fredag den 12. januar 2024

Q&A 2024: Fanø Bryghus

I dag går turen vestpå, hvor direktør for Fanø Bryghus, Sofie Jansen, leverer svar til årets Q&A.

1: Hvad var det mest positive i 2023 for bryggeriet?
Det mest positive for bryggeriet i 2023 er at vi har fået Oskar i gang som bryggerelev, Vi glæder os over et ekstra par dygtige og lærevillige hænder, og det at vi nu kan fordybe os endnu mere i det gode øl. Det at have nok hænder er så utroligt afgørende for en hverdag, der også levner plads til leg.

2: Hvad er det for et år, I som bryggeri kigger ind i?
Vi glæder os til Strong Beer Festival nr. 2 på Fanø, en kæmpe drøm der folder sig ud for os. Og, så skal vi jo udvide vores bryggeri, det er enormt tiltrængt for os at få plads! - spændende hvor længe det rækker.

3: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2024?
Det er svært for alle småbryggerier at tjene penge, derfor er det enormt vigtigt at fortsætte det høje niveau og holde på, at godt håndværk netop derfor koster det det koster. Vi håber meget, at de faldende priser bliver stoppet og at alle vores gode venner og kollegaer klarer sig gennem denne kritiske tid.

4: Hvilken øl er I mest stolte af at have brygget i 2023, og hvad gør den noget særligt?
Iblandt alle vores øl i 2023 er det svært at vælge en øl, de er jo alle ret så gode, men vi kan godt indsnævre det til to, hvis vi skal.... Promises Made og Promises Kept. De fortæller ganske godt historien om os og det der driver os, fantastisk øl, nørderi, kærlighed, venskab og den gode historie. De to er endnu et af de mange projekter der har givet os smil på læben, kærlighed i hjertet og ny indsigt i, hvad vi kan lykkes med sammen.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Vi vil gerne give vores skulderklap til alle de små og store øl-shops og øl-barer, der hver dag sælger mikrobryggeriernes gode øl. Uden dem ville vi slet ikke have så kulørt og lækkert øl i Danmark, og vi ville ikke kunne glædes over drikkeoplevelser ud over det sædvanlige, når vi er på tur rundt i landet. Tak for det, i er fandme nogle gutter og gutinder!