onsdag den 10. juli 2024

Bryggeriet på Restaurant Aroma

Der er to bryggerier på Fanø.

Fanø Bryghus kender de fleste, men på den lokale Restaurant Aroma er der også installeret et bryganlæg, der forsyner restaurantens gæster med økologiske øl.

Under en strøgtur i Nordby tog jeg en hurtig pause fra familien og bestilte en lille af hver.

De to øl i udvalget var en hvedeøl og en Ale. Ikke noget jeg normalt ville bestille, men nu er jeg i så mange år gået forbi restauranten og har tænkt, at jeg skulle få smagt øllet derinde, uden at det er blevet ved andet end tanken.

Det er ikke fordi, der er det store at sige til øllene. De virkede begge meget spot on i forhold til, hvad der kunne forventes. En del sødme i den brune Ale og hvedeøllen kunne smages, hver gang jeg småbøvsede den næste halvanden time.

At jeg ikke synes, at de to øl var nogen åbenbaringer, det skal ikke tolkes negativt. Dels er smag og behag forskellig – og jeg ville normalt ikke bestille nogen af de to typer, dels så er øllene utvivlsomt brygget til at passe til retterne på menukort – eller måske snarere til gæsterne i restauranten.

Gedigne øl og en fin måde at højne oplevelsen af et restaurantbesøg på. Måske endda et eksempel til efterfølgelse. Betjeningen var i hvert fald – toppoint for venligheden herfra.