tirsdag den 9. juli 2024

Et smut forbi Ølshoppen hos Esbjerg Bryghus

I fredags ankom jeg til Esbjerg i selskab med den ene af ungerne, der gerne ville tage en del af turen til Fanø i tog. Det betød en gåtur igennem Esbjerg på vejen til færgen.

Den tur gik forbi Esbjerg Bryghus, der ligger placeret i Jyllandsgade, en sidegade til gågaden, ikke forfærdelig langt fra færgelejet.

Esbjerg Bryghus består af en bottle shoppen Ølshoppen ud mod gaden og et tap room i gården.

Ølshoppen er ikke overpyntet, men en fin kombineret øl- og pladebutik holdt i en simpel og afdæmpet cool stil. Der var Arctic Monkeys i højtalerne, da vi ankom og Pulps Different Class stod forrest i en kasse på gulvet. Så ingen grund til at klage over den musikalske del fra min side. Jeg følte mig hjemme.

Øllet var inddelt i sort, surt, belgisk, ”vores eget”, humlet, alkohol- og glutenfrit. Det var den hurtige introduktion vi fik til opdelingen af flasker og dåser. Tre køleskabe indeholdt alt undtagen det sorte, hvilket gav et udvalg på omkring 100 forskellige øl (løst anslået).

Adskilt fra forrummet var der et lokale med et stort bord i, der vel bruges til smagninger. Det blev også brugt til gennemgang, hvis man fra butikken skulle om til gården.

Vejret viste sig fra sin mest grå side, men på en sommerdag med reelt sommervejr, der kunne jeg godt forestille mig, at stemningen i det lille gårdmiljø kunne være ret fint. Selve serveringslokalet kiggede jeg kun på udefra, men set derfra, der virkede det råt og rustikt indrettet.

Stemningen i butikken var afslappet og jeg følte mig både velkommen og hjemme i butikslokalet. Hvem end det var, der tog sig af ekspeditionen i fredags, så er der skulderklap herfra for både humør og hjælpsomhed. Det var et fint besøg, der gav mig lyst til at vende tilbage.

Mit indkøb var overskueligt. Det blev til en Imperial Stout, en Dortmunder og en NEIPA – alle fra Esbjerg Bryghus. I alt var der en syv-otte øl fra bryggeriet på flaske og dåse, der også bød på surt, fadlagret sort og flere humlede varianter.

Jeg har ikke været forbi Esbjerg Bryghus og deres bottle shop før, så det var et nyt sted, en ny oplevelse og til og med en absolut godkendt en af slagsen.