onsdag den 27. februar 2013

Ølindkøb: Supergastro

Det er blevet lettere at købe lokale varer lokalt for mig. I bazaren, der ikke ligger mange hundrede meter herfra er Supergastro åbnet. Vi prøver at vænne os til at bruge Supergastro som en naturlig del af vores indkøbsrutiner, og det ender som regel også med et ugentligt besøg, hvor vi køber lidt løst og fast fra butikkens stadigt voksende sortiment. Trods et navn der mere lugter af italiensk supermarked end fynske råvarer, så lyder det blandt andet i salgstalen:  

I Supergastro får du det bedste fra gårdbutikken og det bedste fra fødevaresupermarkedet: Alle de friske, lokale råvarer og produkter samlet på ét sted.. Supermarkedsprojektet er et lokalt samarbejde mellem avlere, producenter, restauratører, sponsorer og andre ildsjæle, som brænder for at udvikle fynsk gastronomi.

Det giver sig udslag i en butik fyldt med lokale og økologiske produkter, råvarer, delikatesser, og friskbagt brød. Samt et fantastisk udvalg af pasta, vin, kaffe, chokolade m.m. Det er hverdagsluksus, og langt hen ad vejen sikkert også sund fornuft at handle i Supergastro. Vi nyder det i hvert fald.

Der hvor Supergastro bliver interessant i forhold til Stovts interessefelt er naturligvis øllet. For nylig blev Supergastros udvalg udvidet med Stensbogaard Bryghus, og det betyder så småt, at Supergastro er ved at blive interessant som ølbutik. I forvejen var Medici Beers, Midtfyns Bryghus, Ø-Bryg og Ørbæk Bryghus repræsenteret i butikkens udvalg, sammen med en håndfuld asiatiske øl i butikkens sushiafsnit. Det er naturligvis de fynske bryggerier, der er de mest interessante, og det der gør det yderligere interessant er at de alle er repræsenteret med noget nær komplet sortiment, og det til priser, der er mere end konkurrencedygtige. Øllene fra Midtfyns Bryghus står eksempelvis til ca. 40,- pr flaske, hvor H.J. Hansen tager 54,- pr. stk. Ø-Bryg kan man købe til 30,- pr. flaske, hvor førnævnte H.J. Hansen tager 37,- pr. stk. 

Øllene stod tidligere samlet, men øllene fra Stensbogaard Bryghus og dele af udvalget fra Medici Beers er blevet placeret på den anden side gangen i et nylavet afsnit dedikeret til Smagen af Fyn. De asiatiske øl står et stykke væk i sushiafsnittet . Det er dog stadig ganske overskueligt at købe øl hos Supergastro. 

Jeg har ikke stillet spørgsmål om butikkens øludvalg til personalet, alle bryggerierne er gamle kendinge, så der har ikke været anledning til at finde ud af, hvor ølkyndige personalet er. Til gengæld har jeg fundet ud af, at de er flinke, rare og imødekommende mennesker. Det er rart at handle i Supergastro, såvel kunder som personale virker glade for stedet, og der hersker en behageligt afslappet atmosfære i butikken. Supergastro anbefales, og ikke kun på grund af øllet.

Supergastro
Thriges Plads 3-7 
5000 Odense C