fredag den 17. maj 2013

Det billige øl: Royal Stout, 7,7%, Royal Unibrew


Jeg kan ikke beslutte mig for om jeg mest synes Royal Stout er kedelig eller kvalm. Den virker som om den er blevet pumpet fuld af meget mørk chokolade, der har fået lov og ligge for længe i forruden på en solvarmet bil, men omvendt er den en tam øloplevelse, hvor spændingskurven er totalt flatlined. Det kvalme bliver ikke bedre efterhånden som den luner lidt op, den ristede malt gennnemsyrer øllet som en tung tåge, der gør det fuldstændigt umuligt, at lokalisere andre indtryk end chokolade og ristet.. eller hvis jeg skal lade mine smagsløg tale, branket malt. En anbefalet serveringstemperatur må være i omegnen af så koldt som muligt, så den smager så tæt på ingenting som den kan komme til. Selv til en smule over en tier for en dåse er den et skidt køb.
Karakter: 5