torsdag den 23. maj 2013

Opskrift: Øl-is

Følgende opskrift på ølis er hentet fra denne norske blogger, der så åbenbart har fundet den i Claus Meyers Almanak. Der følger flere isopskrifter de kommende uger.


Ingredienser:
2½ dl fløde 
2½ dl sødmælk 
180 gram sukker 
1,25 dl porter
½ vaniljestang 
6 æggeblommer 

Start med at skrabe vaniljestangen for korn, og smid korn plus vaniljestang i en gryde sammen med mælk, fløde, sukker og porter. Varm det forsigtigt op til sukkeret er opløst, og fjern gryden fra kogepladen.

Hæld æggeblommerne i en stor skål med plads til alle ingredienserne. 

Hæld den varme blanding fra gryden forsigtigt over til æggeblommerne, mens der piskes intenst. 

Blandingen hældes tilbage i gryden og koges op under omrøring. 

Varm blandingen op til 80-84 grader, så blandingen er tyk nok til at hænge fast på røreskeen, men ikke så tyk, at den klumper. 

Når blandingen har nået den rette temperatur hældes den igennem en si over i en beholder, hvor blandingen køles ned til køleskabstemperatur. Når blandingen har nået denne hældes den over i en ismaskine indtil den når soft-ice konsistens 

Server den med det samme, eller put den et par timer i fryseren for at få en hårdere konsistens.