mandag den 9. december 2013

Juleøl: Vinter IPA, Amager Bryghus

Vinter IPA Amager Bryghus
Det er svært, at se sig sur på Amager Bryghus. Gang på gang forbarmer de sig over os, og lader deres øl forlade kælderen i Tårnby til glæde og gavn for almenvellet. Vinter IPA er ingen undtagelse. 

Dette er tredje gang jeg får Vinter IPA, og både på fad og på flaske har den efterladt mig mere end tilfreds. Vinter IPA er en øl af den slags, hvor man hurtigt glemmer at forholde sig til øllet, men i stedet læner sig tilbage, konkluderer at livet er godt, nynner et par linjer af Depeche Modes ”Sweetest Perfection” og fra tid til anden løfter lidt på flasken for at få en fornemmelse af, hvor længe glæden kommer til at vare ved. 

Det er knastør perfektion, der flyder fra flasken. Bitterheden prikker til smagsløgene som en sløv kniv, og eftersmagen hænger i munden som fugtigt støv, gennemsigtigt, men absolut tilstedeværende. Det er en Pale Ale lige op af min allé; en letdrikkelig øl med en harmonisk bitterhed og fremragende tørstslukkende kvaliteter.

Om Stovt har et ønske om, at Vinter IPA bliver fast del af sortimentet, eller at vinteren aldrig går hjem? Helt korrekt observeret. Amager Bryghus har ganske enkelt spillet et af de stærkeste kort, der vil kunne retfærdiggøre en fimbulvinter.

Anbefales