mandag den 10. februar 2014

Anmeldelse: P2, Fanø Bryghus

P2 Fanø Bryghus
Navn: P2
Type: Porter
Bryggeri: Fanø Bryghus
Alkohol: 7% 
Beskrivelse: 
P2 er brygget af Fanø Bryghus til Restaurant Radio, der ligger som genbo til det gamle radiohus på Rosenørns Allé. I et samarbejde foranlediget af Restaurant Radios sommelier, der også involverer Evil Twin og Mikkeller.

P2 er som bekendt den klassiske kanal, eller var, nu hvor kanalen er gået til de evige DABmarker. Og der er da også noget dejligt klasssisk, som i klassisk dansk design, i de grå brædder, der danner bagvæg for den simple etiket, der hvidt på gråt afgiver navn, rang og nummer til de interesserede. Det samme tæmmede, dæmpede, og så alligevel rå og rustikke indtryk som etiketten giver, går igen i flaskens indhold. Som en ånd på vej ud af flasken vælter det op med røg, når først kapslen har sluppet sit tag i flaskens hals. Indholdet synes her i halvmørket sort, men holdt hen mod lyset viser farven sig at være mørk brun, som i en sort kop kaffe. Glassets indhold kunne også snildt gå for kaffe, for karboneringen er ikke synlig, men den er der også selvom den næsten kun mærkes antydningsvis.

Kaffen er trukket fra farven ud i smagen, og står skarpt, stejlt og sikkert midt i det hele. Urokkelig, men med gode hensigter. God stærk kaffe, for stærk for nogen, men en stilsikker og simpel servering, der kan være det bedste i verden, hvis behovet er der. Sådan er det også med P2. Den føles som en tæmmet og civiliseret udgave af en ekstremøl, hvor alle de løse ender er pakket pænt væk, så slutresultatet fremstår som et koncentrat af det smagsindtryk, det har været hensigten at fremelske. En imponerende øl. Anbefales.

Indkøbt: Vinoble, Dalum (33cl)
Karakter: 10