torsdag den 10. april 2014

Optakt: Pale Ale Festival 2014

15. – 18. maj løber årets Pale Ale Festival af stablen på Christian Firtal. Det virkede som en god undskyldning til at tage en snak med Peter Pagh, der er den ene af bagmændene bag årets festival, og tage en snak om, hvad man kan forvente sig af årets festival. Vel bænket med en øl sponseret af repræsentationskontoen, kuglepennen spidset og et enkelt forberedt spørgsmål kradset ned på blokken, virkede det oplagt, at høre, hvor langt festivalen var i sine forberedelser. 

”Lige nu arbejder vi på, om vi kan integrere resten byen i festivalen, så festivalen bliver mere end en Vintapperstræde-ting”. Det er dog den del af festivalen, der lige nu rummer de største spørgsmålstegn, og derfor ikke skal udpensles yderligere før, der kommer mere håndgribeligt fakta på bordet. 

Hvad der lige nu er sikkert, er at målet i år er at kunne præsentere op mod 85 forskellige øl indenfor de forskellige humlede genrer, heriblandt flere særbryg lavet specielt til festivalen, og flere premierer på øl, der først senere når ud til den bredere del af befolkningen. Peter fortæller, at årets Pale Ale Festival er blevet mødt med positiv stemning og en utrolig stor imødekommenhed, når man har kontaktet bryggerierne. ”Ingen tvivl om, at bryggerierne efterhånden genkender Pale Ale Festivalen”. Foreløbigt har fire endnu unavngivne bryggerier lovet at levere enten særbryg, eller premierer. Det hele bliver udskænket fra 26 haner, alt bliver med andre ord ryddet for, at der kan flyde bitterhed fra samtlige haner. 

Et af de mindre tiltag i år, er at Humlebunkeren, festivalens udendørs pavillon, skifter navn til Bar’ 5%. Dette kunstgreb dækker dog over en større sandhed, nemlig at Pale Ale Festivalen i år sætter fokus på session øl, altså øl, hvis alkoholindhold ikke vælter en mand i første hug. ”Vi vil gerne vise, at øl i pilsnerstyrke kan smage af noget og vise den mangfoldighed, der kan være i øl af den styrke. Vi synes selv det er en god måde, at udbrede interessen for humlet øl på, at alkoholstyrken ikke virker skræmmende, og forhåbentlig får det nogle flere folk med.” 

Det er fjerde år i træk Christian Firtal afholder Pale Ale Festival, første festival blev afholdt i 2011 for at fejre stedets 10års fødselsdag. Stovt var til stede sidste år, og lavede denne stemningsrapport

Årets festival finder sted 15-18. maj, på Christian Firtal, Vintapperstræde 31, 5000 Odense C.