mandag den 30. juni 2014

Anmeldelse: Djævlebryg - Nekron Stout

Navn: Nekron Stout
Type: Stout
Bryggeri: Djævlebryg
Alkohol: 8,5%
Etikettekst: En tilbagelænet affære. Sådan kan man godt beskrive oplevelsen 'Nekron'. Et diskret røgpræg fra både bøge- og tørverøget malt udgør bunden. I midten fylder en let karamelsødme og alkoholens vinøsitet. De ristede malte og umaltet byg giver indtryk af kaffe, chokolade og ristet rugbrød. Humlens moderate bitterhed blander sig villigt med hele herligheden. Nekron kan nydes alene men er også en god ledsager til kraftigere mad.

Beskrivelse: Jeg går fordringsløs til Nekron Stout, for hvis jeg har fået den før, så er vi langt tilbage, at hukommelsen er sat ud af spil, og hvis jeg har læst noget om den, efter at Djævlebryg genrejste sig som fugl Phønix, så er det også gået glemt.

Gærkagen i bunden af flasken afslører indirekte, at Nekron Stout fra Djævlebryg er udsprunget af ølkedlerne på det nu r.i.p.pede Stronzo i Gørløse, men med lidt gelinde ophældning lykkedes det alligevel at få det meste til at blive siddende i flaskens røvstykke.

Nekron Stout skal vise sig at være en blid kæmpe. Ukompliceret at gå til, men ganske omfattende i både smag og tyngde. Det fyldige blev opvejet af små bløde bobler, og den sødme, der også skulle vise sig at være et af karakteristikaene, blev aldrig klæg eller trak gardiner i munden. Sødmen og fylden var spillet perfekt op mod et svært brændt indtryk, og en eftersmag af røg, der ikke gad gå hjem.

Uden at overspille det mindste er Nekron Stout et solidt stykke bredt gangbart ølhåndværk, der traver direkte ind på Stovts liste over anbefalede øl.

Indkøbt: Vinens Verden (35,-, 33cl)
Karakter: 10