mandag den 15. september 2014

Anmeldelse: De Jyske Bryghus, Espresso Stout

Navn: Espresso Stout
Type: Espresso Stout
Bryggeri: De Jyske Bryghuse
Alkohol: 8%
Etikettekst: Sort, intens og yderst fyldig stout med sødme fra karamel- og chokolademalt og en elegant eftersmag med kaffenoter fra mørkt ristet malt - en perfekt dessertøl.
Beskrivelse: Spørger man i området omkring postkode 8000, eller i kredse med de rette bløde værdier, så vil man få at vide, at Aros er noget med noget kunst, placeret i midten af smilets by. Spørger man til Aros i ølkredse, så vil man sandsynligvis få at vide, at det er så som så med kunsten i Aros.

Aros er De Jyske Bryghuses signaturserie (hvad det så end dækker over), og Espresso Stout er De Jyske Bryghuses espresso Stout. En øl så sur og tynd som en præmenstruel anorektiker, der fik undertegnede til at miste lysten til at være tørstig.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet, men den sødlige og let brændte duft var nok ikke helt afsporet i forhold til det, jeg regnede med, skulle komme ud af flasken. Indholdet, som alt andet ubehageligt her i livet, var noget, der skulle vise sig, at skulle overstås, så jeg forhåbentlig med tiden igen kan rejse mig og komme videre, når de værste traumer har lagt sig.

Espresso Stout er inde bag en facade af hidsig kulsyre og espressoens svar på en filterkaffe, der har stået en hel dag på kanden, hidsigt maltsød. Kroppen er tynd og sjasket, og kan slet ikke bære de tunge smagsindtryk. Lidt tjekken op afslørede, at eksempelvis brugerne af Untappd er mindre forbeholdne overfor Espresso Stout, men jeg må erkende, at jeg står helt af. Jeg endte med at hælde halvdelen af flaskens indhold i håndvasken, der nu i det mindste fremstår afkalket, så noget godt er der da kommet ud af det.

Hvis Aros er kunst, så er det her øllets svar på Manzonis ” Merde d'artiste”.

Indkøbt: Kvickly (50cl, 12,-)
Karakter: 5